Când vă aflați în stadiile finale ale sarcinii, contracțiile sunt asemănătoare cu ceasul de alarmă al corpului, care vă avertizează că urmează să intrați în travaliu. Uneori, totuși, pot exista și contracții false. Acestea se numesc contracții Braxton-Hicks, numite după doctorul care le-a identificat. Vă puteți gândi la contracțiile Braxton-Hicks ca și contracții de sarcină practice, care vă pregătesc corpul pentru sosirea bebelușului, dar acestea nu sunt cele adevărate.

 

Nu sunteți sigură dacă aveți contracții false sau reale? Iată un ghid, care vă va ajuta să faceți diferența!

 

Ce sunt contracțiile de travaliu?

 

Contracțiile în timpul sarcinii sunt adevărate atunci când corpul eliberează un hormon numit oxitocină, care stimulează uterul să se contracte. Ele transmit un semnal în urma căruia corpul tău va intra în travaliu. Contracțiile care încep înainte de săptămâna a 37-a pot fi clasificate în travaliul prematur.

 

Contracțiile strâng partea superioară a uterului pentru a împinge copilul în jos prin canalul de naștere. De asemenea, subțiază colul uterin pentru a ajuta copilul să treacă.

 

Sentimentul unei contracții în sarcină real a fost descris ca fiind un val. Durerea începe încet, crește, iar apoi se îndepărtează. Dacă atingi abdomenul, se va simții tare în timpul contracțiilor. Vă puteți da seama că sunteți în travaliu atunci când contracțiile sunt distanțate uniform (de exemplu, cinci minute distanță), iar timpul dintre ele devine din ce în ce mai scurt (trei minute distanță, apoi două minute, apoi unul). Contracțiile adevărate vor deveni, de asemenea, mai intense și mai dureroase.

 

Ce sunt contracțiile false Braxton-Hicks?

 

Contracțiile false în sarcină de tipul celor Braxton-Hicks sunt uneori numite „travaliul fals”, deoarece acestea vă dau senzația că aveți contracții reale. Deși pot subția colul uterin, deschide uterul, acestea nu vor duce la travaliu.

 

Aceste contracții false, dureroase, încep de obicei în al treilea trimestru de sarcină. Ele se vor declanșa în timpul zilei, în după-amiază sau seara, mai ales dacă ați avut o zi activă. Nu veți observa niciun program în care ele vor apărea, dar contracțiile false în sarcină pot să apară până vă apropiați de data nașterii bebelușului.

 

Când contracțiile false lovesc, veți simți o strângere a mușchilor abdominali. De obicei, nu sunt dureroase, dar pot fi.

Semnele contracțiilor Braxton-Hicks includ:

  •         contracții care vin și se duc;
  •         contrcații care nu devin mai puternice sau mai dese;
  •         contracții care dispar atunci când vă schimbați poziția sau mergeți la toaletă;

 

Cum puteți face diferența între contracțiile false și contracțiile de travaliu?

 

Când încep?

 

CF: încep încă din trimestrul al doilea, dar mai des în trimestrul al treilea.

CA: încep după săptămâna a 37-a de sarcină (dacă apar mai curând, ele sunt semne ale unui travaliu prematur).

 

Cât de des apar?

 

CF: din când în când, nu au un program regulat.

CA: la intervale regulate, apropiindu-se de momentul nașterii.

 

Cât durează?

 

CF: mai puțin de 30 de secunde, până la două minute.

CA: de la 30 până la 70 de secunde.

 

Cum se simt?

CF: ca o strângere, care, de obicei, nu este dureroasă.

CA: ca o strângere, care se transformă în crampe, venind din spate spre față. Acestea devin mai intense și mai dureroase de-a lungul timpului.

Ce trebuie să faceți când aveți contracții?

 

Contracțiile care apar câteodată sunt cel mai propabil contracțiile false. Dacă încep să vină în mod regulat, timp de aproximativ o oră, cu siguranță sunt contracțiile adevărate. Dacă devin mai puternice și mai apropiate, probabil veți intra în travaliu. Când sunt la aproximativ 5-6 minute distanță, cel mai probabil este timpul să mergeți la spital.

 

Contracții sarcinăDacă nu sunteți sigure în ce situație vă aflați, adresați-vă medicului dumneavoastră sau mergeți la spitalul de urgență. Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Pentru orice tip de informație despre sarcină, nu ezitați să apelați la Baby Stem. Stocarea celulelor se face în șase eșantioane–trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate,  ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

 

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE.Voteaza Diferențele dintre Contracții False și cele Adevărate în Sarcină: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile