Diferențele dintre Contracții False și cele Adevărate în Sarcină

Când vă aflați în stadiile finale ale sarcinii, contracțiile sunt asemănătoare cu ceasul de alarmă al corpului, care vă avertizează că urmează să intrați în travaliu. Uneori, totuși, pot exista și contracții false. Acestea se numesc contracții Braxton-Hicks, numite după doctorul care le-a identificat. Vă puteți gândi la contracțiile Braxton-Hicks ca și contracții de sarcină practice, care vă pregătesc corpul pentru sosirea bebelușului, dar acestea nu sunt cele adevărate.

 

Nu sunteți sigură dacă aveți contracții false sau reale? Iată un ghid, care vă va ajuta să faceți diferența!

 

Ce sunt contracțiile de travaliu?

 

Contracțiile în timpul sarcinii sunt adevărate atunci când corpul eliberează un hormon numit oxitocină, care stimulează uterul să se contracte. Ele transmit un semnal în urma căruia corpul tău va intra în travaliu. Contracțiile care încep înainte de săptămâna a 37-a pot fi clasificate în travaliul prematur.

 

Contracțiile strâng partea superioară a uterului pentru a împinge copilul în jos prin canalul de naștere. De asemenea, subțiază colul uterin pentru a ajuta copilul să treacă.

 

Sentimentul unei contracții în sarcină real a fost descris ca fiind un val. Durerea începe încet, crește, iar apoi se îndepărtează. Dacă atingi abdomenul, se va simții tare în timpul contracțiilor. Vă puteți da seama că sunteți în travaliu atunci când contracțiile sunt distanțate uniform (de exemplu, cinci minute distanță), iar timpul dintre ele devine din ce în ce mai scurt (trei minute distanță, apoi două minute, apoi unul). Contracțiile adevărate vor deveni, de asemenea, mai intense și mai dureroase.

 

Ce sunt contracțiile false Braxton-Hicks?

 

Contracțiile false în sarcină de tipul celor Braxton-Hicks sunt uneori numite „travaliul fals”, deoarece acestea vă dau senzația că aveți contracții reale. Deși pot subția colul uterin, deschide uterul, acestea nu vor duce la travaliu.

 

Aceste contracții false, dureroase, încep de obicei în al treilea trimestru de sarcină. Ele se vor declanșa în timpul zilei, în după-amiază sau seara, mai ales dacă ați avut o zi activă. Nu veți observa niciun program în care ele vor apărea, dar contracțiile false în sarcină pot să apară până vă apropiați de data nașterii bebelușului.

 

Când contracțiile false lovesc, veți simți o strângere a mușchilor abdominali. De obicei, nu sunt dureroase, dar pot fi.

Semnele contracțiilor Braxton-Hicks includ:

  •         contracții care vin și se duc;
  •         contrcații care nu devin mai puternice sau mai dese;
  •         contracții care dispar atunci când vă schimbați poziția sau mergeți la toaletă;

 

Cum puteți face diferența între contracțiile false și contracțiile de travaliu?

 

Când încep?

 

CF: încep încă din trimestrul al doilea, dar mai des în trimestrul al treilea.

CA: încep după săptămâna a 37-a de sarcină (dacă apar mai curând, ele sunt semne ale unui travaliu prematur).

 

Cât de des apar?

 

CF: din când în când, nu au un program regulat.

CA: la intervale regulate, apropiindu-se de momentul nașterii.

 

Cât durează?

 

CF: mai puțin de 30 de secunde, până la două minute.

CA: de la 30 până la 70 de secunde.

 

Cum se simt?

CF: ca o strângere, care, de obicei, nu este dureroasă.

CA: ca o strângere, care se transformă în crampe, venind din spate spre față. Acestea devin mai intense și mai dureroase de-a lungul timpului.

Ce trebuie să faceți când aveți contracții?

 

Contracțiile care apar câteodată sunt cel mai propabil contracțiile false. Dacă încep să vină în mod regulat, timp de aproximativ o oră, cu siguranță sunt contracțiile adevărate. Dacă devin mai puternice și mai apropiate, probabil veți intra în travaliu. Când sunt la aproximativ 5-6 minute distanță, cel mai probabil este timpul să mergeți la spital.

 

Contracții sarcinăDacă nu sunteți sigure în ce situație vă aflați, adresați-vă medicului dumneavoastră sau mergeți la spitalul de urgență. Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Pentru orice tip de informație despre sarcină, nu ezitați să apelați la Baby Stem. Stocarea celulelor se face în șase eșantioane–trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate,  ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

 

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE.