Copilul are nevoie de suzetă?

Înainte de a decide dacă îl obișnuiți pe copilaș cu suzeta trebuie să luați în considerare avantajele și dezavantajele procesului.

Avantaje:

1. Suzeta este o soluție la îndemână pentru calmarea copilașului atunci când are febra, când îi ies primii dințișori, când este capricios și supărat. Îl ajută să adoarmă, să suporte procedurile medicale mai ușor. Și asta pentru că în momentul în care bebelușul primește suzeta și imită actul alăptării în sîngele său se eliberează endorfinele (hormonul fericirii). Cu atât mai de ajutor este suzeta în cazul bebelușilor care nu sunt alăptați natural, la sân.

2. Suzeta servește și ca ”scut” mai ales iarna, când bebelușii dorm ei au tendința să deschidă gurița și să respire, astfel pătrunzându-le aer rece.

3. Există chiar ipoteza conform căreia suzeta împiedică oarecum moartea subită la bebeluși.

 

Dezavantaje:

1. Formarea de malocluzii. Medicii stomatologi susțin că malocluziile sunt de multe ori asociate cu utilizarea prelungită a suzetei. Este dovedit că riscul apariției malocluziei este cu mult mai mic în cazul alăptării la sân, decât în cazul utilizării suzetei. Utilizarea suzetei facilitează apariția infecțiilor: stomatită și otita medie, precum și boli inflamatorii ale cavității orale.

2. Probleme cu lactația. După cum știți, suptul la sân în intervale mai dese stimulează lactația. Când copilul suge, creierul mamei primește un semnal cu privire la necesitatea de a produce mai mult lapte. Dacă înlocuiți alăptarea cu suzeta, procesul de lactație va scădea sau se va opri în totalitate.

3. Probleme emoționale: toți psihologii afirmă că plânsul reduce din stres, sau emoții negative. Dacă îi închidem de fiecare dată  gura copilului cu suzeta, acesta va aduna emoții negative, care se vor răsfânge ulterior și asupra stării de sănătate.

 

 

Nota pentru Copilul are nevoie de suzetă?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile