Cordonul ombilical – care este rolul lui, ce este acesta si care sunt riscurile?

Cuprins

 • Rolul cordonului ombilical
  Riscurile cordonului ombilicalDe-a lungul unei sarcinii, cordonul ombilical transportă substanțe nutritive și sânge de la mamă la copil. După naștere, se pune o clemă pe cordon și se taie astfel încât bebelușul să nu mai fie atașat de placentă. Această procedură este una dintre cele mai vechi implicate în naștere. Află totul despre cordonul ombilical în articolul de mai jos.

  Rolul cordonului ombilical

  Cordonul ombilical, care conectează copilul la placentă, conține trei vase: două artere care transporta sânge de la copil la placentă și o venă care transporta sânge înapoi la copil.

  Sângele din artere conține elementele care trebuie eliminate, cum ar fi dioxidul de carbon, din metabolismul bebelușului. Dioxidul de carbon este transferat de-a lungul placentei în sângele mamei și apoi în plămâni, unde este inspirat. Oxigenul este transportat din celulele roșii în circulație, de-a lungul placentei până la copil prin cordonul ombilical. În plus, pe lângă oxigen, cordonul ombilical transportă substanțe nutritive de la placentă la bebeluș.

  Vasele din cordonul ombilical au un strat protector gelatinos care împiedică înnodarea, iar cordonul este înfășurat, astfel încât bebelușul să poată să se miște în jur. Modelul de rotație a cordonului ombilical este stabilit, de regulă, până în săptămâna nouă și este de obicei în sens invers acelor de ceasornic. Cu toate acestea, cordonul se poate spirala mai târziu, uneori nu este stabilit decât după 20 de săptămâni. Mișcările copilului par să încurajeze această spiralare.

  Riscurile cordonului ombilical

  Există mai multe afecțiuni ce pot fi întâlnite pe parcursul sarcinii și pot avea legătură cu cordonul ombilical.

  Studiile arată că 1 din 3 copii se poate naște cu cordonul ombilical în jurul gâtului. Acesta poate fi doar o dată în jurul gâtului sau de mai multe ori. Cordonul ombilical în jurul gâtului nu afectează bebelușul intrauterin dar, în unele cazuri, împiedică nașterea naturală fiind recomandată operația de cezariană.

  cordonul ombilical in jurul gatuluiCordonul ombilical se poate înnoda, fapt ce se întâmplă extrem de rar, în 1% din sarcini. Cordonul ombilical este echipat cu un strat gelatinos ce împiedică înnodarea, dar aceasta se poate întâmpla, lăsând bebelușul fără oxigen și substanțe nutritive. Doctorul poate vedea ecografic din timp tendința de înnodare a cordonului ombilical și poate interveni.

  Vorbește cu doctorul tău despre toate riscurile pe care cordonul ombilical le poate avea!

  Știai că sângele din cordonul ombilical este foarte bine oxigenat, plin de substanțe nutritive și de celule stem? Află mai multe despre stocarea celulelor stem din cordonul ombilical la naștere chiar aici www.babystem.ro



Voteaza Cordonul ombilical: ce este, rolul lui și riscurile: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile