Crampele in sarcina: Sunt normale crampele in aceasta perioada?

Cuprins

Primul trimestru de sarcină este adesea cea mai neliniștită perioadă din această nouă etapă a viitoarei mămici. În primele trei luni, o femeie va trece prin primele dintre multele schimbări fizice, emoționale și comportamentale cauzate de sarcină. Majoritatea mamelor vor avea numeroase simptome în primul trimestru, cum ar fi greața, sensibilitatea sânilor, constipația, pofte culinare  și creșterea în greutate. Dar dacă resimte crampe în acest stadiu incipient al sarcinii? Înseamnă automat o pierdere de sarcină?

 Cum se manifestă crampele în primele luni de sarcină?

Durerea resimțită este, de fapt, foarte familiară pentru majoritatea femeilor. Crampele în timpul sarcinii se manifestă exact ca cele din timpul menstruației. Durerea este localizată, de obicei, în abdomenul inferior și durează adesea doar câteva minute.

Sunt crampele normale în timpul sarcinii timpurii?

Crampele în timpul sarcinii timpurii sunt o experiență relativ obișnuită, așa că nu trebuie să îți faci griji. Dacă simți câteva crampe la nivelul abdomenului în timpul primului trimestru de sarcină, s-ar putea să nu fie chiar o cauză de alarmat. Aceste crampe fac parte din modificările fizice normale din corp care apar în timpul pregătirii pentru bebeluș.

Este de așteptat ca viitoarele mămici să experimenteze crampe, precum și sângerări ușoare atunci când embrionul este implantat în peretele uterului. Acestea se numesc crampe de implantare, care sunt destul de frecvente. În plus, se pot resimți și pe măsură ce progresează sarcina deoarece uterul femeii se schimbă și își schimbă dimensiunea pentru a putea „găzdui” un copil.

Cauzele crampelor la începutul sarcinii

Când este însărcinată și brusc simte crampe în abdomen, orice femeie poate să fie puțin speriată. Cu toate acestea, este important să nu te panichezi dacă ai o durere ușoară sau simți o contracție în abdomen. În majoritatea cazurilor, durerea abdominală la începutul sarcinii este cauzată de modificări corporale normale, cum ar fi:

  • Implantarea. Atunci când un embrion, cunoscut și sub numele de ou fertilizat, se implantează în mucoasa peretelui uterin, poate provoca o durere ușoară în abdomenul inferior. Acesta poate fi chiar primul semn al sarcinii.

  • Creșterea uterină. În timpul primelor două trimestre de sarcină, există o creștere rapidă a uterului pentru a se adapta fătului în creștere. Acest lucru poate duce, de asemenea, la crampe la începutul sarcinii. Deoarece ligamentele și mușchii care susțin uterul cresc, mama poate avea dureri ascuțite ori de câte ori stă, își schimbă poziția sau strănută.

  • Orgasm. Femeile care întrețin relații intime în timpul sarcinii pot avea crampe după ce ajung la orgasm. Cu toate acestea, dacă durerea este severă și este însoțită de sângerare, consultă imediat medicul.

Asadar, dacă intensitatea și frecvența crampelor se măresc, atunci este recomandat să consulți medicul.

Voteaza Crampele in sarcina: Sunt normale crampele in aceasta perioada?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile