Criza genitala la bebelusi – Ce înseamnă și cum se manifesta?

Cuprins

Nașterea și venirea pe lume a unui copil reprezintă un eveniment cu totul deosebit, ce necesită multă atenție și informare. Însă, pe cât de emoționant este momentul, pe atât de multe probleme pot apărea la nou născut, printre care și criza genitală. Ce înseamnă această afecțiune și cum se manifestă află în următoarele rânduri.

Ce înseamnă criza genitală?

Criza genitală reprezintă un fenomen fiziologic la nou născuți, care se manifestă la ambele sexe, la 3-6 zile de la naștere, iar efectele sale se pot vedea de la câteva zile până la câteva luni.

Efectele hormonale la nou-născuți apar, deoarece la nivelul uterului, bebelușii sunt expuși la multe substanțe chimice (hormoni) care se află în fluxul sanguin al mamei. După naștere, sugarii nu mai sunt expuși la acești hormoni, însă dacă există această expunere, poate provoca afecțiuni temporare la un nou-născuți.

Cum se manifestă criza genitală?

Hormonii de la mamă (hormonii materni) sunt compuși din substanțe chimice care pot trece prin placentă în sângele copilului în timpul sarcinii. Acești hormoni pot afecta copilul.

De exemplu, femeile însărcinate produc un nivel ridicat de hormoni estrogeni. Aceștia provoacă mărirea sânilor la mamă. Până la a treia zi după naștere, umflarea sânilor poate fi observată și la nou-născuți, la ambele sexe. O astfel de umflare a sânilor la nou-născuți nu durează pentru mult timp, dar este o preocupare comună în rândul părinților.

Umflarea sânilor ar trebui să dispară până la a doua săptămână după naștere, deoarece hormonii părăsesc corpul nou-născutului. Nu strânge și nu masa sânii nou-născutului, deoarece acest lucru poate provoca o infecție sub piele (abces).

Hormonii de la mamă pot provoca, de asemenea, scurgeri de lichid din sfârcurile sugarului. Este un simptom  comun și cel mai adesea, dispare, în 2 săptămâni.

Fetițele nou-născute pot avea, de asemenea, modificări temporare în zona vaginală. Țesutul pielii din jurul zonei vaginale, numit labii, poate părea pufos ca urmare a expunerii la estrogen. Poate exista un fluid alb (scurgere) din vagin. Acesta se numește leucoree fiziologică.

Toate aceste sunt simptome ale crizei genitale la nou-născuți. Aceste schimbări sunt frecvente și ar trebui să dispară treptat în primele 2 luni de viață.

Voteaza Criza genitala la bebelusi – Ce înseamnă și cum se manifesta?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile