Maturii sunt obișnuiți că creadă că cei mici sunt mereu veseli, fără griji, că sunt mereu gata de joacă și în căutare de noi prieteni. Cu toate acestea, copilul dumneavoastră este timid și mai puțin vorbăreț. Ce e de făcut cu asta?

Dacă copilul dumneavoastră nu își face griji în privința timidității sale, nu caută să se bage în joaca celorlalți copii, dacă le place mai mult să contempleze și nu sun triști înseamnă că aceasta este starea lor caracteristică și nici dumneavoastră nua r trebui să fiți îngrijorați. Poate copilul dumneavoastră nu are nevoie de o mulțime de prieteni, de copii cu care să intre în contact, ci doar de câțiva cu care să se înțeleagă de minune.

Dacă totuși copilul este foarte timid și suferă din această cauză el are nevoie de susținerea părinților. Uneori aceștia exagerează însă cu susținerea. Așa poate apărea dependența părintelui de copil, dorința ca acesta să nu mai crească, să nu mai plece de acasă, de sub aripa protectoare maternă de exemplu.

Și-atunci cum să-l ajutăm pe un copil timid?

1. Încercați să-i explicați prin joc faptul că oamenii sunt diferiți, încercați să-l ajutați să înțeleagă oamenii, cu diferitele lor caractere. De exemplu, puteți folosi jucăriile pentru a-i explica: ursulețul se ceartă cu una dintre păpuși (sau alt animăluț), iar copilul trebuie să fie atent și să înțeleagă de ce se ceartă cei doi. Un alt joc trebuie să-l învețe pe copil să facă cunoștință cu ceilalți. Una dintre jucării poate veni în ospeție la alta: ”Bună, eu sunt ursulețul Mukki, hai să facem cunoștință și să ne jucăm împreună”. O propoziție atât de simplă poate fi specială pentru micuț și dacă o învață îl poate ajuat pe viitor să își facă prieteni.

2. Arătați-i copilașului ce și cum simt oamenii. Jucăriile au expresia feței neschimbată, de aceea urmăriți împreună cu cel mic un desen animat și întrebați-l pe parcurs ce crede că simte personajul principal. Psihologii americani au demonstrat că de multe ori comunică mai greu acei oameni care nu știu să deosebească sau să înțeleagă emoțiile celuilalt. Dacă îl ajutați pe copil de mic să le înțeleagă, să țină cont în comunicare de atitudinea, expresiile faciale ale celuilalt el își va face mult mai ușor prieteni și va reuși să întrețină relații mult mai ușor.

3. Nu îi înregistrați copilului în memorie ideea negativă că este timid: ”Copilașul nostru est efoarte timid”, sau ”el este mai timid, își face mai greu prieteni”. Atenționându-i  pe alții că cel mic este mai rușinos și că intră mai greu în contact, părinții demonstrează că se rușinează de propriul copil și îi transmit acestuia o stare negativă. Copilul poate deveni ceea ce aude despre sine, repetându-i deseori ”cât ești de zgârcit și răutăcios” el chiar poate deveni astfel.

Ce e de făcut? Iubiți-vă copilașul necondiționat, pentru ceea ce este el, pentru propriul fel de a se raporta la lume și învățați-l lucruri frumoase, pe care neapărat le va absorbi și le va utiliza pe viitor.Voteaza Cum ajuți copilul să-și depășească timiditatea: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile