Cum facem ca cel mic să îndrăgească băița?

Dacă pruncul dumneavoastră nu iubește să facă băiță cel mai neindicat lucru pe care îl puteți face este să-l impuneți să se spele. Deseori copilul poate începe să facă mofturi și să devină și mai plâmgăcios dacă vede că ne înarmăm cu săpun și șampon.

Primul lucru pe care îl putem face ca să-i atragem dorința de a face băiță este să tranformăm totul într-o joacă. Putem inventa tot felul de jocuri (că este căpitanul unui vas, care va descoperi lumea subacvatică, că trebuie să salveze cine-știe-ce zână nimerită la ananghie tocmai pentru că venea în vizită la bordul unui vapor, că poate pescui un peștișor de aur care îndeplinește dorințele etc). În felul acesta vî exersați imaginația și procesul devine mai interesant pentru amândoi.

Apoi, puteți folosi spumant de baie care nu irită ochii bebelușului și împreună puteți amesteca apa în valuri pentru a obține multă spumă albă și pufoasă. Copilul va deveni curios, dorind să înțeleagă și să studieze procesul prin care apa normală devine albă și pufoasă.

Urmăatoarea etapă ar fi să îi explicați celui mic faptul că apa este foaret utilă și importantă pentru viață, că ea curăță mizeria și ne scapă de bacteriile cele rele. Pentru exemplu alegeți una dintre jucăriile preferate, căreia să-i faceți baie împreună.

Pentru băița celui mic alegeți cosmetică de calitate, care să nu-i irite ochișorii, pentru că această situație îl va face să refuze cu mai mare înverșunare o altă posibilitate de a face baie.