Genele au un rol foarte important în formarea bebelușilor, a alegerii lucrurilor care le sunt pe plac sau, dimpotrivă, a lucrurilor care le displac cu desăvârșire. Faptul că cei mici sunt pretențioși la mâncare, este un lucru datorat genelor, și nu educației primite, arată un studiu realizat la Universitatea din Londra.

Experții au examinat măsura în care genele și factorii de mediu influențează preferințele alimentare ale celor mici, în încercarea de a explica de ce unii copii refuză cu îndârjire unele alimente sau de ce sunt extrem de selectivi cu alimentele pe care le consumă.

Aceștia au descoperit că ambele comportamente se bazează pe anumite investiții, nu pe un anumit stil parental. Comportamentul alimentar dificil este caracterizat prin momente dese în care cei mici refuză să guste diferite alimente, fără un motiv bine întemeiat și este pus pe seama unei educații „rele.

Datoria părinților este însă să se asigure că cei mici sunt hrăniți corespunzător, pentru a se putea dezvolta armonios. Și decizia de a recolta celule stem la naștere este importantă, astfel că părinții ar trebui să opteze pentru recoltare. Baby Stem oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la calitate germană.

 Ce este neofobia?

Neofobia este definită ca fiind teama celor mici de a încerca alimente noi, de obicei normale, aceasta putând să aibă ca și cauze de apariție precum mediul familial sau comportamentul parental.

Constatarea unei asemenea fobii vine, de multe ori, ca o ușurare a părinților, întrucât aceștia se simt, de cele mai multe ori, vinovați, pentru comportamentul celor mici. Doctorul Clare Llewellyn, principalul cercetător al acestui studiu, este de părere că genele sunt soarta oamenilor și că multe dintre aspectele vieții se datorează lor.

Copiii sunt extrem de diferiți unul de celălalt, motiv pentru care părinții trebuie să abordeze strategii diferite, pentru fiecare copil, în parte. Astfel, deși cei mici refuză să consume anumite alimente, dacă părinții adoptă strategia corectă, există șanse mari ca cei mici să fie, într-un final, convinși să guste.

Părinții sunt în permanență responsabili pentru educația pe care o oferă celor mici. Mai mult decât atât însă, aceștia sunt singurii care iau decizii, până la vârsta majoratului, pentru copiii lor. Decizia de a recolta celule stem la naștere este una foarte benefică, întrucât poate asigura o viață de familie liniștită și un viitor fără incidente medicale pentru cel mic, dar și pentru rudele compatibile, întrucât celulele stem pot fi folosite și de către rudele copilului al căror test de compatibilitate iese pozitiv.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, datorită colaborării cu Seracell, banca pe primul loc din Germania din punct de vedere al recoltării lunare și al eliberării totale. Astfel, odată recoltate, celulele sunt ridicate de către un curier acreditat pentru transportul de probe biologice. Ulterior, kitul este transportat în condiții optime în Germania, către laboratoarele Seracell, unde va fi predat personalului. După o atentă verificare, proba este procesată, verificată și, după primirea avizului car atesta viabilitatea acesteia, este început procesul de crioprezervare. Seracell depozitează probele în șașe eșantioane separate, pentru ca celulele stem să poată fi folosite, la nevoie, atât pentru diferite teste, cât și pentru transplantul de celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitează BabyStem.ro.Voteaza Cum influențează genele bebelușii?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile