Cum influențează genele bebelușii?

Genele au un rol foarte important în formarea bebelușilor, a alegerii lucrurilor care le sunt pe plac sau, dimpotrivă, a lucrurilor care le displac cu desăvârșire. Faptul că cei mici sunt pretențioși la mâncare, este un lucru datorat genelor, și nu educației primite, arată un studiu realizat la Universitatea din Londra.

Experții au examinat măsura în care genele și factorii de mediu influențează preferințele alimentare ale celor mici, în încercarea de a explica de ce unii copii refuză cu îndârjire unele alimente sau de ce sunt extrem de selectivi cu alimentele pe care le consumă.

Aceștia au descoperit că ambele comportamente se bazează pe anumite investiții, nu pe un anumit stil parental. Comportamentul alimentar dificil este caracterizat prin momente dese în care cei mici refuză să guste diferite alimente, fără un motiv bine întemeiat și este pus pe seama unei educații „rele.

Datoria părinților este însă să se asigure că cei mici sunt hrăniți corespunzător, pentru a se putea dezvolta armonios. Și decizia de a recolta celule stem la naștere este importantă, astfel că părinții ar trebui să opteze pentru recoltare. Baby Stem oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la calitate germană.

 Ce este neofobia?

Neofobia este definită ca fiind teama celor mici de a încerca alimente noi, de obicei normale, aceasta putând să aibă ca și cauze de apariție precum mediul familial sau comportamentul parental.

Constatarea unei asemenea fobii vine, de multe ori, ca o ușurare a părinților, întrucât aceștia se simt, de cele mai multe ori, vinovați, pentru comportamentul celor mici. Doctorul Clare Llewellyn, principalul cercetător al acestui studiu, este de părere că genele sunt soarta oamenilor și că multe dintre aspectele vieții se datorează lor.

Copiii sunt extrem de diferiți unul de celălalt, motiv pentru care părinții trebuie să abordeze strategii diferite, pentru fiecare copil, în parte. Astfel, deși cei mici refuză să consume anumite alimente, dacă părinții adoptă strategia corectă, există șanse mari ca cei mici să fie, într-un final, convinși să guste.

Părinții sunt în permanență responsabili pentru educația pe care o oferă celor mici. Mai mult decât atât însă, aceștia sunt singurii care iau decizii, până la vârsta majoratului, pentru copiii lor. Decizia de a recolta celule stem la naștere este una foarte benefică, întrucât poate asigura o viață de familie liniștită și un viitor fără incidente medicale pentru cel mic, dar și pentru rudele compatibile, întrucât celulele stem pot fi folosite și de către rudele copilului al căror test de compatibilitate iese pozitiv.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, datorită colaborării cu Seracell, banca pe primul loc din Germania din punct de vedere al recoltării lunare și al eliberării totale. Astfel, odată recoltate, celulele sunt ridicate de către un curier acreditat pentru transportul de probe biologice. Ulterior, kitul este transportat în condiții optime în Germania, către laboratoarele Seracell, unde va fi predat personalului. După o atentă verificare, proba este procesată, verificată și, după primirea avizului car atesta viabilitatea acesteia, este început procesul de crioprezervare. Seracell depozitează probele în șașe eșantioane separate, pentru ca celulele stem să poată fi folosite, la nevoie, atât pentru diferite teste, cât și pentru transplantul de celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitează BabyStem.ro.