Cum să-ți convingi copilul să meargă la doctor

Controalele regulate sunt absolut necesare, atât în perioada copilăriei, cât și mai târziu. Medicii susțin în permanență că „este mult mai ușor să previi, decât să tratezi, tocmai de aceea este important ca părinții să conștientizeze importanța vizitelor la medic.

Educația este foarte importantă, dacă ne referim la obiceiurile „sănătoase” pe care le dobândim încă din timpul copilăriei. Părinții ar trebui să-și educe copiii din punct de vedere medical și să-i ducă, în mod regulat, la medic, chiar și pentru controalele de rutină, nu doar când situația o „cere”.

Din nefericire însă, statisticile arată că mulți părinți neglijează aspectul medical și optează pentru ideea de a-l trata pe cel mic acasă, cu „leacuri băbești”. Nici nu este de mirare că, în aceste condiții, copilul dezvoltă o teamă total nejustificată față de medic și refuză să meargă de bună voie la control.

Grija pentru cel mic începe, pentru fiecare mămică în parte, încă din primele momente ale confirmării sarcinii. Această grijă se extinde, pe perioada celor 9 luni de sarcină și mai apoi, întreaga viață.

Conștientizarea importanței aspectului sănătății ar trebui să înceapă cu decizii bune, asumate, ale viitorilor părinți. Recoltarea de celule stem la naștere, este una dintre deciziile importante, care vor conduce la o viață lipsită de probleme medicale grave, atât pentru cel mic, cât și pentru rudele compatibile ale acestuia.

Iată câteva trucuri utile care îl vor convinge pe cel mic să meargă la doctor de bună voie

1. „Vorba dulce mult aduce

Părinții ar trebui să-și cunoască cel mai bine micuțul. Astfel, dacă știu că acestuia îi este teamă de medic, vor fi nevoiți să-i explice clar necesitatea unui astfel de control, să-i ofere date despre medicul la care vor merge și să-l asigure că vor fi împreună pe toată perioada consultației.

2. „Minciuna are întotdeauna picioare scurte

Minciuna nu este niciodată o soluție eficientă în educația unui copil. Indiferent de felul în care reacționează cel mic la gândul că va fi dus la doctor, părinții trebuie să-și asume acest comportament și să încerce să-i detalieze aspectele pozitive ale unui astfel de control și să-l asigure că medicul nu-i va face niciun rău.

Astfel, părinții trebuie să învețe să se pună în locul celui mic și să-i lămurească toate lucrurile neclare, indiferent de cât de absurde sunt acestea.

3. Recompensele funcționează” întotdeauna

Recompensele sunt întotdeauna calea spre o colaborare de succes între părinți și copii. Părinții își pot convinge micuțul să meargă la medic, promițându-i jucăria preferată, poate, prăjitura preferată sau orice altceva îl face pe cel mic fericit. Astfel, copilul va merge la doctor, cu gândul că, cu cât scapă mai repede de acolo, cu atât părinții își vor ține promisiunea făcută, mai rapid.

 4. Violența nu face parte din procesul de convingere al unui copil

Bătaia ar trebui complet exclusă atunci când este vorba despre educația copilului. Disciplinarea nu se face cu palma, ci, dimpotrivă, cu vorba bună și cu argumente plauzibile, explicate pe înțelesul celui mic.

O palmă nu îl va determina pe copil să accepte să meargă la medic, ci îl va face să reacționeze și el violent și să se opună cu înverșunare.

5Părinții trebuie să se documenteze

Și părinții au „teme” de făcut, întrucât alegerea medicului nu se face cu „ochii închiși” și nici de pe-o zi pe alta. Este nevoie de perseverență, până în momentul în care este descoperit medicul cu care cel mic „colaborează” cel mai bine. Un medic potrivit înseamnă bătăi de cap mai mici pentru părinți atunci când trebuie să-și ducă copilul la medic și o trauma mai mică pentru cel mic, implicit.

Seracell este banca de celule stem numărul 1 în Germania din punctul de vedere al recoltării lunare și al eliberării totale. Baby Stem este partenerul Seracell în România și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde.

Datorită facilităților și a tehnologiei avansate, Seracell este una dintre puținele bănci de celule stem care au obținut două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE.

Baby Stem oferă servicii ireprosabile, la calitate germană, pentru ca viața viitorilor părinți să fie una lina, lipsită de probleme medicale grave. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.