Controalele regulate sunt absolut necesare, atât în perioada copilăriei, cât și mai târziu. Medicii susțin în permanență că „este mult mai ușor să previi, decât să tratezi, tocmai de aceea este important ca părinții să conștientizeze importanța vizitelor la medic.

Educația este foarte importantă, dacă ne referim la obiceiurile „sănătoase” pe care le dobândim încă din timpul copilăriei. Părinții ar trebui să-și educe copiii din punct de vedere medical și să-i ducă, în mod regulat, la medic, chiar și pentru controalele de rutină, nu doar când situația o „cere”.

Din nefericire însă, statisticile arată că mulți părinți neglijează aspectul medical și optează pentru ideea de a-l trata pe cel mic acasă, cu „leacuri băbești”. Nici nu este de mirare că, în aceste condiții, copilul dezvoltă o teamă total nejustificată față de medic și refuză să meargă de bună voie la control.

Grija pentru cel mic începe, pentru fiecare mămică în parte, încă din primele momente ale confirmării sarcinii. Această grijă se extinde, pe perioada celor 9 luni de sarcină și mai apoi, întreaga viață.

Conștientizarea importanței aspectului sănătății ar trebui să înceapă cu decizii bune, asumate, ale viitorilor părinți. Recoltarea de celule stem la naștere, este una dintre deciziile importante, care vor conduce la o viață lipsită de probleme medicale grave, atât pentru cel mic, cât și pentru rudele compatibile ale acestuia.

Iată câteva trucuri utile care îl vor convinge pe cel mic să meargă la doctor de bună voie

1. „Vorba dulce mult aduce

Părinții ar trebui să-și cunoască cel mai bine micuțul. Astfel, dacă știu că acestuia îi este teamă de medic, vor fi nevoiți să-i explice clar necesitatea unui astfel de control, să-i ofere date despre medicul la care vor merge și să-l asigure că vor fi împreună pe toată perioada consultației.

2. „Minciuna are întotdeauna picioare scurte

Minciuna nu este niciodată o soluție eficientă în educația unui copil. Indiferent de felul în care reacționează cel mic la gândul că va fi dus la doctor, părinții trebuie să-și asume acest comportament și să încerce să-i detalieze aspectele pozitive ale unui astfel de control și să-l asigure că medicul nu-i va face niciun rău.

Astfel, părinții trebuie să învețe să se pună în locul celui mic și să-i lămurească toate lucrurile neclare, indiferent de cât de absurde sunt acestea.

3. Recompensele funcționează” întotdeauna

Recompensele sunt întotdeauna calea spre o colaborare de succes între părinți și copii. Părinții își pot convinge micuțul să meargă la medic, promițându-i jucăria preferată, poate, prăjitura preferată sau orice altceva îl face pe cel mic fericit. Astfel, copilul va merge la doctor, cu gândul că, cu cât scapă mai repede de acolo, cu atât părinții își vor ține promisiunea făcută, mai rapid.

 4. Violența nu face parte din procesul de convingere al unui copil

Bătaia ar trebui complet exclusă atunci când este vorba despre educația copilului. Disciplinarea nu se face cu palma, ci, dimpotrivă, cu vorba bună și cu argumente plauzibile, explicate pe înțelesul celui mic.

O palmă nu îl va determina pe copil să accepte să meargă la medic, ci îl va face să reacționeze și el violent și să se opună cu înverșunare.

5Părinții trebuie să se documenteze

Și părinții au „teme” de făcut, întrucât alegerea medicului nu se face cu „ochii închiși” și nici de pe-o zi pe alta. Este nevoie de perseverență, până în momentul în care este descoperit medicul cu care cel mic „colaborează” cel mai bine. Un medic potrivit înseamnă bătăi de cap mai mici pentru părinți atunci când trebuie să-și ducă copilul la medic și o trauma mai mică pentru cel mic, implicit.

Seracell este banca de celule stem numărul 1 în Germania din punctul de vedere al recoltării lunare și al eliberării totale. Baby Stem este partenerul Seracell în România și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde.

Datorită facilităților și a tehnologiei avansate, Seracell este una dintre puținele bănci de celule stem care au obținut două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE.

Baby Stem oferă servicii ireprosabile, la calitate germană, pentru ca viața viitorilor părinți să fie una lina, lipsită de probleme medicale grave. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.Voteaza Cum să-ți convingi copilul să meargă la doctor: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile