Cuprins

Nu există nici o modalitate de a ști cu siguranță exact când a avut loc ovulația și când ați conceput bebeluşul. Ca rezultat, majoritatea oamenilor, inclusiv profesioniștii din domeniul sănătății, îți vor lua în calcul sarcina pe baza ultimei perioade menstruale.

Medicul dvs. va face referire adesea la creșterea și dezvoltarea bebelușului dumneavoastră nenăscut, precum și la starea generală de sănătate pe baza săptămânii de sarcină în care vă aflați.

Ați auzit deja medicul vorbind astfel și nu aveți nicio idee despre cum se calculează acest lucru? Sunteţi confuza când cineva întreabă în ce săptămână de sarcină vă aflaţi? Sau vă îngrijorați că este posibil să nu știți sigur săptămâna corectă de sarcină și că aceasta poate duce la o altă confuzie? Dacă oricare dintre aceste aspecte vă îngrijorează în timp ce sunteți gravidă, citiți mai jos pentru a înțelege cum să calculați săptămânile de sarcină

Cât timp are sarcina?

Sarcina durează, în medie, patruzeci de săptămâni sau două sute optzeci de zile de la prima zi a ultimei perioade menstruale. Numărul de săptămâni în care sunteți însărcinată depinde de data ultimei perioade. Ovulata are loc tehnic în apropierea a ceea ce se va numi săptămâna a doua a sarcinii, luând în considerare modul în care marea majoritate a persoanelor, medicul sau moașa calculează durata sarcinii. Data la care ar trebui să aibă loc naşterea este în  săptămâna patruzeci. Dacă luaţi în considerare data ovulației, sarcina durează în medie două sute șaizeci de zile.

Cum se calculează săptămânile de sarcină

Pentru a știi în câte săptămâni sunteți însărcinată, puteți utiliza un calendar. Selectaţi prima zi a ultimei perioade de menstruaţie. Numărați înaintea perioadei de începere a ciclului menstrual sau înapoi de la data începerii ciclului menstrual pentru a determina care este săptămâna când a avut loc conceperea bebeluşului. Aceasta trebuie să fie aceeași zi în fiecare săptămână! Puteți scrie acest lucru pe calendarul dvs. sau puteți utiliza un calculator pentru a afla săptămânile de sarcină.

Exemplu:

Ultima zi de menstruaţie: 1 ianuarie

Săptămâna 1: 8 ianuarie

Săptămâna 2: 15 ianuarie

Săptămâna 20: 21 mai

Săptămâna 40 (data naşterii): 8 octombrie

În mod normal sarcina are 40 de săptămâni. Cu toate acestea, sarcina se află între 38 și 42 de săptămâni. O naștere înainte de 38 de săptămâni este considerată o naștere prematură, iar una după 42 de săptămâni este una postmatură.

Cum se identifică vârsta sarcinii dacă nu știi data ultimei menstruații

Se întâmplă ca multe femei să nu știe data ultimei menstruații sau să aibă un ciclu menstrual neregulat și în aceste cazuri singura modalitate de calculare a vârstei sarcinii este prin examen ecografic sau prin măsurarea mărimii uterului.

Există multe femei care nu au un ciclu menstrual regulat, iar în aceste cazuri calculul este unul dificil

Cum calculezi data concepției

În mod normal, dacă viitoarea mămică are un ciclu menstrual regulat, perioada fertilă începe între cea de-a 11-a zi (calculată din prima zi a menstruației) și până în cea de-a 16-a zi. Totuși, ovulația se manifestă încea de-a 14-a zi, motiv pentru care medicii pe aceasta o iau în calcul.

calculeaza săptămânile de sarcinăSarcina și nașterea au fost și vor fi în continuare subiectul a numeroase studii. Practic aceste informații sunt importante pentru existența și evoluția noastră ca specie. Însă un lucru este sigur. Sănătatea bebeluşului tău este pe primul loc! Apelează la serviciile Baby Stem pentru a-i asigura copilului tău un viitor lipsit de griji! Baby Stem este partenerul exclusiv al Seracell în România, banca de celule stem numărul 1 în Germania (în ceea ce priveşte recoltările lunare şi eliberările totale). Datorită facilitaţilor şi tehnologiei avansate, precum şi a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre puţinele bănci de celule stem ce au obţinut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării şi stocării probelor biologice. Baby Stem aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitați babystem.roNota pentru Cum se calculează numărul săptămânilor de sarcină: metode inedite!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (6 note, media: 4,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile