Cum se calculează numărul săptămânilor de sarcină: metode inedite!

Cuprins

Nu există nici o modalitate de a ști cu siguranță exact când a avut loc ovulația și când ați conceput bebeluşul. Ca rezultat, majoritatea oamenilor, inclusiv profesioniștii din domeniul sănătății, îți vor lua în calcul sarcina pe baza ultimei perioade menstruale.

Medicul dvs. va face referire adesea la creșterea și dezvoltarea bebelușului dumneavoastră nenăscut, precum și la starea generală de sănătate pe baza săptămânii de sarcină în care vă aflați.

Ați auzit deja medicul vorbind astfel și nu aveți nicio idee despre cum se calculează acest lucru? Sunteţi confuza când cineva întreabă în ce săptămână de sarcină vă aflaţi? Sau vă îngrijorați că este posibil să nu știți sigur săptămâna corectă de sarcină și că aceasta poate duce la o altă confuzie? Dacă oricare dintre aceste aspecte vă îngrijorează în timp ce sunteți gravidă, citiți mai jos pentru a înțelege cum să calculați săptămânile de sarcină

Cât timp are sarcina?

Sarcina durează, în medie, patruzeci de săptămâni sau două sute optzeci de zile de la prima zi a ultimei perioade menstruale. Numărul de săptămâni în care sunteți însărcinată depinde de data ultimei perioade. Ovulata are loc tehnic în apropierea a ceea ce se va numi săptămâna a doua a sarcinii, luând în considerare modul în care marea majoritate a persoanelor, medicul sau moașa calculează durata sarcinii. Data la care ar trebui să aibă loc naşterea este în  săptămâna patruzeci. Dacă luaţi în considerare data ovulației, sarcina durează în medie două sute șaizeci de zile.

Cum se calculează săptămânile de sarcină

Pentru a știi în câte săptămâni sunteți însărcinată, puteți utiliza un calendar. Selectaţi prima zi a ultimei perioade de menstruaţie. Numărați înaintea perioadei de începere a ciclului menstrual sau înapoi de la data începerii ciclului menstrual pentru a determina care este săptămâna când a avut loc conceperea bebeluşului. Aceasta trebuie să fie aceeași zi în fiecare săptămână! Puteți scrie acest lucru pe calendarul dvs. sau puteți utiliza un calculator pentru a afla săptămânile de sarcină.

Exemplu:

Ultima zi de menstruaţie: 1 ianuarie

Săptămâna 1: 8 ianuarie

Săptămâna 2: 15 ianuarie

Săptămâna 20: 21 mai

Săptămâna 40 (data naşterii): 8 octombrie

În mod normal sarcina are 40 de săptămâni. Cu toate acestea, sarcina se află între 38 și 42 de săptămâni. O naștere înainte de 38 de săptămâni este considerată o naștere prematură, iar una după 42 de săptămâni este una postmatură.

Cum se identifică vârsta sarcinii dacă nu știi data ultimei menstruații

Se întâmplă ca multe femei să nu știe data ultimei menstruații sau să aibă un ciclu menstrual neregulat și în aceste cazuri singura modalitate de calculare a vârstei sarcinii este prin examen ecografic sau prin măsurarea mărimii uterului.

Există multe femei care nu au un ciclu menstrual regulat, iar în aceste cazuri calculul este unul dificil

Cum calculezi data concepției

În mod normal, dacă viitoarea mămică are un ciclu menstrual regulat, perioada fertilă începe între cea de-a 11-a zi (calculată din prima zi a menstruației) și până în cea de-a 16-a zi. Totuși, ovulația se manifestă încea de-a 14-a zi, motiv pentru care medicii pe aceasta o iau în calcul.

calculeaza săptămânile de sarcinăSarcina și nașterea au fost și vor fi în continuare subiectul a numeroase studii. Practic aceste informații sunt importante pentru existența și evoluția noastră ca specie. Însă un lucru este sigur. Sănătatea bebeluşului tău este pe primul loc! Apelează la serviciile Baby Stem pentru a-i asigura copilului tău un viitor lipsit de griji! Baby Stem este partenerul exclusiv al Seracell în România, banca de celule stem numărul 1 în Germania (în ceea ce priveşte recoltările lunare şi eliberările totale). Datorită facilitaţilor şi tehnologiei avansate, precum şi a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre puţinele bănci de celule stem ce au obţinut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării şi stocării probelor biologice. Baby Stem aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitați babystem.ro

Nota pentru Cum se calculează numărul săptămânilor de sarcină: metode inedite!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (7 note, media: 4,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile