Daca iau aspirina in timpul alaptarii dauneaza bebelusului? Afla raspunsul la intrebare ACUM!

Daca iau aspirina in timpul alaptarii dauneaza bebelusului? Afla raspunsul la intrebare ACUM!

 

Cuprins:

 

Alăptarea nou-născuților la sân este văzută ca fiind cea mai bună variantă de hrănire a bebelușilor. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că este o sursă naturală de nutrienți care provin din corpul unei mame, spre deosebire de majoritatea altor surse de lapte care au fost prelucrate și pot conține produse chimice care nu se găsesc în mod natural în laptele matern.

Totuși, aceasta înseamnă, de asemenea, că starea sănătății unei mame care alăptează influențează calitatea laptelui pe care îl produce. Astfel, mamele trebuie să acorde o atenție deosebită alimentelor și medicamentelor pe care le consumă pentru a nu pune sănătatea bebelușului în pericol.

 

Aspirina în timpul alăptării

Aspirina este un medicament comun folosit pentru a trata durerea, febra sau inflamația. Este o variantă foarte rapidă și banală de reducere și prevenire a multor afecțiuni. Acesta este motivul pentru care majoritatea mamelor care alăptează nu cred că există vreo problemă cu administrarea de aspirină în timpul alăptării. Cu toate acestea, studiile arată că, odată absorbit de organism, orice fel de medicament poate intra cu ușurință în laptele matern.

 

 Efectele aspirinei în timpul alăptării

Dozele normale de aspirină administrate pot intra cu ușurință în fluxul sanguin și în laptele pe care îl produce o mamă, fiind transmis ulterior bebelușului. Majoritatea medicilor sunt de acord că aspirina ar trebui evitată de mamele care alăptează, chiar și în doze mici. După ce aspirina este ingerată, acidul salicilic este transferat în laptele matern. Dozele mai mari de aspirină au arătat niveluri mai ridicate de acid salicilic în lapte.

aspirina in alaptareEfectele adverse asupra sugarilor care au ingerat un astfel de lapte includ acidoza metabolică. Acidoza metabolică se întâmplă atunci când echilibrul dintre acizii și bazele din corpul nostru este perturbat. Acest lucru înseamnă că reacțiile chimice care fac posibilă buna funcționare a organismului s-au dereglat, provocând probleme grave sau chiar pot pune viața în pericol, în special, pentru sugari și copii mici.

Ca proaspătă mamă care alăptează, trebuie să fii foarte atentă la lucrurile pe care le consumi, deoarece nu vrei să transmiți nimic dăunător copiilor tăi. Dacă totuși trebuie să iei medicamente, cum ar fi aspirina, în timpul alăptării, consultă un medic înainte.

 

Nota pentru Daca iau aspirina in timpul alaptarii dauneaza bebelusului? Afla raspunsul la intrebare ACUM!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 3,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile