Cezariana este operaţia chirurgicală de extragere a fătului cu tot cu placentă prin tăierea pereţilor uterini. Dintre toate operaţiile de domeniul ginecologic, cezariana este una dintre cele mai răspândite. Şi asta pentru că numărul de femei care nasc în acest fel este în creştere. La operaţia de cezariană se recurge tot mai des şi nu doar la indicaţiile medicului obstetrician, dar şi ca o alegere personală. Hotărârea medicului de a a vă sfătui să naşteţi prin cezariană are legătură cu dezvoltarea fătului şi starea mamei, formarea ei fizică (ne referim la oasele bazinului).

Cezariana este recomandată în următoarele cazuri:

– în cazul în care femeia are bazinul prea îngust, lucru care îi va cauza copilului dificultăţi de ieşire la naştere.

– sângerarea placentei previa.

– în cazul în care copilului nu îi ajunge cantitatea necesară de oxigen.

– hipertensiune arterială, astm, boli de inimă.

– creşterea miopiei, care poate cauza dezlipirea de retină, din cauza unui efort prea mare la naştere.

– o sarcină dificilă, cu stări de rău de lungă durată pe toată perioada sarcinii.

Cezariana poate fi recomandată şi în cazul în care mama depăşeşte vârsta de 30 ani, iar copilul este destul de mare şi este vorba despre prima sarcină. Dacă până la vârsta de 30 de ani aţi avut parte de mai multe avorturi cezariana poate să vă fie indicată de medic, ca fiind singura metodă de naştere sigură atât pentru mamă şi făt.

Prima operaţie de cezariană durează aproximativ o oră, dacă este o operaţie repetată aceasta se poate prelungi pe o durată de timp mai mare. Înainte de operaţie va fi folosită anestezia, care poate fi de două tipuri: epidrală şi intubare. Epidurala este contraindicată femeilor care au afecţiuni pulmonare, sau astm.

Fiindcă bebeluşul este legat de mamă prin cordonul ombilical, acesta primeşte inevitabil o doză de anestezic, tocmai de aceea este indicat ca aceasta să fie cât de poate de mică. Fiindcă bebeluşul se va afla sub influenţa anestezicului el va primi o notă mai mică la naştere, pentru că nu va plânge imediat.

Medicii confirmă că nu există un număr maxim de cezariene pe care le poate suporta un uter cicatricial. Cu toate acestea cu toţii cad de acord asupra faptului că este o decizie pe care ne-o asumăm în cazul în care toţi indicatorii ne permit să naştem normal şi alegem totuţi cezariana. Pentru că după o cezariana va fi mai riscant să naşti normal. Un număr de trei cezariene sunt o medie care nu supune la riscuri mari mămicile supuse intervenţiei, cu toate acestea trebuie să ţinem cont de construcţia fiziologică a fiecărei femei.

Trebuie să înţelegem că cezariana este o intervenţie chirurgicală, care este indicată de medic atunci când este necesară, luaţi fiind în calcul mai mulţi factori importanţi. Cezariana nu este un lux, oricât de mult ne-ar surâde ideea, cel mai corect ar fi să respectăm indicaţiile medicului şi modul firesc în care a stabilit natura procesul de aducere pe lume a unui copil.

Credit foto: mamapedia.com.uaNota pentru De câte ori poate fi făcută operaţia cezariană?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 note, media: 3,67 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile