De multe ori părinții nu acordă o importanță deosebită plânsului copilașului. Uneori părinții doar le cer copiilor insistent să tacă, dar ce semnifică plânsul copiilor cu adevărat. Veți descoperi că de multe ori acesta nu este doar un semn de alint.

Lacrimile pot fi semn de suferință, semnal pentru cerere de ajutor și sprijin. Copilul nu poate controla starea lui și nu este interesat de felul în care arată plânsul său în exterior. Deci, el doar strigă, în scopul de a-și exprima emoțiile neplăcute. Iar indiferența părinților îl face să resimtă și mai acut nevoia să plângă.

Plâns de disperare

Copilașul locuiește în prezent, fără a ghici ce o să fie în viitor și fără regrete în trecut. Ceea ce i se întâmplă în momentul de față i se pare ca fiind pentru totdeauna. I s-a stricat mașinica, s-a rupt păpușa sau s-a spart balonul colorat, toate sunt situații care îl disperă aici și acum. Ceea ce pentru maturi este o nimica toată, fără importanță, pentru copil este coșmarul întregii sale existențe. De aici vine disperarea cu care plânge și bate din piciorușe.  Este inutil ca în astfel de momente să-i spui copilului că el nu are dreptate, trebuie să înțelegi viziunea lui și să încerci să-i distragi atenția cu altceva. Spune-i de exempu: ”Vai, ce lacrimi mari, hai sa le adunăm într-o ceșcuță!”, sau ”O să îți murdărești cămășuța și uite cât e de frumoasă!”

Plânsul de durere

FIe că îl doare o ureche, are febră, a căzut și și-a sgâriat mânuța, copilașul resimte durere pe care nu știe încă să o suporte, de aceea consideră că este de datoria lui să le spună tuturor ce simte, cerând ajutor. Părintele trebuie să facă tot posibilul să micșoreze suferința copilașului, iar dacă acest lucru cere timp, atunci să-i explice în joacă cum trebuie să treacă peste durere. Poți folosi exemplul super-eroilor din desenele animate favorite. Poți să-i spui de exemplu că super-eroii nu plâng la durere și că ei suportă și astfel devin mai puternici. Încearcă s-i schimbi atenția în altă direcție. Nu-l lăsa pe copil singur cu durerea pe care o resimte, trebuie să fii altături.

Plânsul – capriciu

Copilul cere o nouă jucărie, iar părintele refuză categoric. Și copilașul se simte dintr-odată atât de dezamăgit, atât de trist și nefericit, încât e în stare să se tolănească pe jos, să plângă și să bată din piciorușe. Deseori credem că în spatele tuturor acestor manifestări se ascunde un talent actoricesc nemăsurat de manipulare. Or, nu e tocmai așa. Copilașul nu știe să-și ascundă emoțiile, tocmai de aceea și le manifestă deschis, doar pentru el jucăria aceea nouă are o importanță crucială. Nu are rost să îi explici copilului cât de greu o duceți cu banii, sau să îi explici cât de urâtă este jucăria dorită de el. Încearcă doar să îi atragi atenția asupra altui obiect, sau să o descrii în culori noi și interesante pe cea veche. Explică-i faptul că un prieten vechi este cu mult mai interesant decât unul nou :).

Cu ajutorul plânsului copilul își exprimă emoțiile, fricile, durerile și dorințele sale. Învață să-l asculți cu atenție și să-l înțelegi.Nota pentru De ce bebelușul tău plânge?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile