De ce este interzis ardeiul iute în timpul sarcinii?

Dieta în timpul sarcinii este foarte importantă pentru că viitoarea mamă trebuie să hrănească două corpuri. Alimentația bebelușului și dezvoltarea sănătoasă depind total de stilul de viață și alimentele pe care le consumă femeia însărcinată. Deși este important să aduci organismului vitaminele, mineralele, calciul, proteinele necesare, în același timp, trebuie să ții cont de alimentele care ți-ar putea afecta sarcina și dezvoltarea bebelușului, cum este aportul mare de ardei iute în sarcină.

Ești o femeie însărcinată sănătoasă fără probleme gastro-intestinale sau gastro-esofagiene? În acest caz, este posibil să nu simți efectele negative după consumul de ardei iute în timpul sarcinii, dar el poate afecta starea ta și a copilului.

Efectele ardeiului iute în primul trimestru al sarcinii

Cel mai bine este să eviți consumul de ardei iute în sarcină, chiar din primul trimestru, întrucât, în această perioadă, riscul pierderii timpurii a sarcinii este ridicat, iar consumul excesiv de ardei iute poate contribui la acest lucru.

Consumul de ardei iute în al doilea și al treilea trimestru al sarcinii

În al doilea și al treilea trimestru de sarcină, ardeiul iute poate provoca arsuri la stomac și reflux de acid gastric. Aceste simptome te fac sa te simți inconfortabil dacă deja suferi de arsuri la stomac. De asemenea, problema este comună în trimestrul al treilea, deoarece fătul în creștere determină refluxul acidului în esofag, iar consumul de ardei iute în sarcină poate agrava această problemă.

Efectele negative ale consumului de ardei iute în timpul sarcinii:

Răul de dimineață

Senzația de rău de dimineață este foarte frecventă la începutul sarcinii. În această perioadă apar greața, vărsăturile și durerile de stomac, în primul rând, din cauza schimbărilor hormonale.

Anumite gusturi și alimente, cum ar fi ardeiul iute, ar putea declanșa și agrava această stare cu care te confrunți dacă ești însărcinată. Dacă îți place să mânci mâncăruri thailandeze și mexicane, iar răul de dimineață s-a agravat, este timpul să renunți la astfel de alimente.

Arsurile la stomac

Există un risc mai mare de a experimenta arsuri la stomac și alte probleme digestive atunci când ești însărcinată decât în mod normal. Consumul de ardei iute în timpul sarcinii poate agrava arsurile la stomac și refluxul de acid, în special în ultimele luni de sarcină.

Ce spun studiile?

Cercetătorii au constatat că aromele pot trece de la mamă la făt prin lichidul amniotic, astfel încât ceea ce mama mănâncă în timpul sarcinii poate determina preferințele alimentare ale bebelușului ei mai târziu în viață. Așa că, mâncând alimente picante, ardei iute, acestea pot face lichidul amniotic iute, expunând copilul la senzații diverse, uneori greu de suportat.

Sfaturi:

Cea mai bună opțiune este să mănânci mese gătite la domiciliu, unde poți regla cantitatea și calitatea condimentelor folosite pentru prepararea alimentelor.

Limitează la o singură masă sau elimină de tot, dacă se poate, consumul de ardei iute în sarcină.

Mâncărurile din bucătăria thailandeză și mexicană folosesc foarte mult ardei iute, jalapeño, fulgi de chili, oregano etc., așa că, evită-le chiar dacă îți plac.

Mâncarea picantă ar putea dăuna copilului, provoca contracții sau poate declanșa o naștere prematură, de aceea este indicat ca viitoarele mămici să nu consume ardei iute în sarcină.

ardei în timpul sarcinii

 

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performanțe, prin colaborarea cu bancă numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare și stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piață din România, respectiv cea mai inovatoare și performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa și singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eșantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistentă pe tot parcursul procesului și garanția calitătii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitați babystem.ro.