Suferi de depresie în timpul sarcinii? Află ce impact are asupra fătului!

Cuprins

 • Depresia în sarcină
  Cum se manifestă depresia în timpul sarcinii?
  Care sunt semnele de depresie în timpul sarcinii?
  Care sunt posibililele declanșatoare ale depresiei în timpul sarcinii?
  Poate depresia în timpul sarcinii să dăuneze copilului?

  Sarcina trebuie să fie una dintre cele mai fericite perioade ale vieții unei femei, dar pentru multe femei este o perioadă de confuzie, teamă, stres și chiar depresie. Conform Congresului American de Obstetricieni și Ginecologi (ACOG), între 14-23% dintre femei se vor lupta cu unele simptome de depresie în timpul sarcinii.

  Depresia în sarcină

  Depresia este o tulburare de dispoziție care afectează 1 din 4 femei la un moment dat în timpul vieții lor, deci nu ar trebui să fie o surpriză faptul că această boală poate atinge, de asemenea, femeile gravide. Dar, prea des, depresia nu este diagnosticată corect în timpul sarcinii, deoarece oamenii cred că este doar un alt tip de dezechilibru hormonal.

  Această presupunere poate fi periculoasă pentru mamă și pentru copilul nenăscut. Depresia în timpul sarcinii este o boală care poate fi tratată și gestionată; cu toate acestea, este important să cauți întâi ajutor și sprijin.

  Cum se manifestă depresia în timpul sarcinii?

  Depresia în timpul sarcinii sau depresia antepartum este o tulburare a dispoziției la fel ca depresia clinică. Tulburările de dispoziție sunt boli biologice care implică schimbări în chimia creierului.

  În timpul sarcinii, modificările hormonale pot afecta substanțele chimice din creier, care sunt direct legate de depresie și anxietate. Acestea pot fi exacerbate de situații dificile de viață, care pot duce la depresie în timpul sarcinii.


  Care sunt semnele de depresie în timpul sarcinii?

  Femeile cu depresie se confruntă de obicei cu unele dintre următoarele simptome timp de 2 săptămâni sau mai mult:

 • Tristețe persistentă
  Dificultatea de concentrare
  Somn prea puțin sau prea mult
  Pierderea interesului pentru activitățile de care te bucuri de obicei
  Gânduri recurente de deces, sinucidere sau lipsă de speranță
  Anxietate
  Sentimente de vinovăție sau de lipsă de valoare
  Modificarea obiceiurilor alimentare

 • Care sunt posibilele declanșatoare ale depresiei în timpul sarcinii?
 • Probleme de relaționare
  Familie sau istoric personal al depresiei
  Tratamente de infertilitate
  Pierderea anterioară a sarcinii
  Evenimente de viață stresante
  Complicații în timpul sarcinii
  Istoria abuzului sau traumei

 • Poate depresia în timpul sarcinii să dăuneze copilului?

  Depresia care nu este tratată poate prezenta riscuri potențial periculoase pentru mamă și copil.

  Depresia netratată poate duce la alimentație proastă, băutură, fumat și comportament suicidar, care pot provoca apoi naștere prematură, greutate mică la naștere și probleme de dezvoltare.

  O femeie care este deprimată de multe ori nu are puterea sau dorința de a se îngriji în mod adecvat pentru ea sau copilul ei în curs de dezvoltare.

  depresia in ultimul trimestru de sarcinaBebelușii născuți de mame care sunt deprimate pot fi mai puțin activi, arata mai puțină atenție și ar fi mai agitați decât copiii născuți de mamele care nu sunt deprimate. De aceea, obținerea ajutorului potrivit este important atât pentru mama, cât și pentru copil.

  Ai grijă de sănătatea ta și caută ajutor ori de câte ori experimentezi o situație care îți provoacă neliniște sau disconfort.

  Până la naștere, află totul despre recoltarea și stocarea celulelor stem din cordonul ombilical. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Interesează-te despre beneficiile stocării celulelor stem de aici https://www.babystem.ro/celule-stem  Voteaza Depresia în sarcină: Află cum afectează fatul!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
  Încarc...


  Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile