Dopul gelatinos: ce este, cand se elimina si de ce il pierzi?

Cuprins

Pierderea dopului gelatinos în timpul sarcinii nu se întâmplă în același mod pentru toate femeile. Poate te întrebi ce înseamnă și ce ar trebui să știi despre acest subiect. Află toate aceste lucruri în următoarele rânduri.

Ce este un dopul gelatinos?

Dopul gelatinos reprezintă masă de mucus care îți închide colul uterin în timpul sarcinii. Împreună cu sacul amniotic, ajută la protejarea fătului de lumea exterioară în timp până când este pregătit de naștere. Dopul gelatinos acționează ca o barieră și poate împiedica bacteriile nedorite și alte surse de infecție să ajungă în uter.

Pierderea dopului gelatinos înseamnă intrarea în travaliu?

Travaliul este prevăzut de mai multe simptome. Pierderea dopului gelatinos este unul dintre ele. Însă, există șansa să-l pierzi și cu toate acestea să naști peste câteva săptămâni.

Cum să știi că dopul gelatinos a fost eliminat?

Multe femei se confruntă cu scurgeri vaginale pe parcursul sarcinii, astfel încât poate fi dificil să se stabilească când dopul a fost eliberat din colul uterin. Cu toate acestea, un dop gelatinos poate avea o consistență groasă, asemenea unui jeleu, spre deosebire de scurgerea vaginală tipică. Mucusul poate fi, de asemenea, limpede, roz sau ușor sângeriu.

Cauzele eliminării dopului gelatinos în sarcină

Există mai multe motive pentru care este eliminat dopul gelatinos în timpul sarcinii. În cele mai multe cazuri, dopul este eliminat, deoarece colul uterin se slăbește. Slăbirea colului uterin înseamnă că acesta începe să devină mai subțire și mai larg pentru a pregătii nașterea. Drept urmare, dopul nu mai este susținut și se poate pierde ușor.

Unele femei însărcinate pot, de asemenea, să-și piardă dopul gelatinos după un examen de col uterin, ceea ce poate determina deplasarea dopului de mucus sau în timpul actului sexual.

Pierderea dopului gelatinos nu înseamnă neapărat că nașterea este iminentă. Cu toate acestea, adesea indică faptul că organismul și colul uterin suferă modificări semnificative, astfel încât să fii pregătită pentru naștere. În cele din urmă, colul tău se va slăbi și se va dilata astfel încât bebelușul să poată trece prin canalul cervical în timpul nașterii.

O informare aprofundată asupra subiectului legat de sarcină de va pregăti pentru schimbările normale ce vor veni. Alege întotdeauna surse sigure, iar înainte de a lua orice tip de decizie, discută cu medicul tău. 

 

Voteaza Dopul gelatinos: ce este, cand se elimina si de ce il pierzi?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile