Dublu test – Importanţa acestei analize medicale prenatale pentru GRAVIDĂ şi FĂT

Dublu test, având denumirea și de testare dublu marker sau screening prenatal trimestru I, este un test prenatal care investighează încă din timpul sarcinii afecțiunile fătului aflat în primul trimetru, fiind indicată realizarea lui între săptămânile 11-14 de sarcină. Acest examen ajută la descoperirea anomaliilor cromozomiale care apar la scurt timp după ce concepţia a avut loc, fiind recunoscut precum un test foarte util, întrucât, defectele cromozomiale sunt întâlnite la  1 din 700 de naşteri.

Importanța Dublu test pentru gravidă şi făt

Datorită riscului crescut de anomalii la bebelușii născuți de femei de peste 35 de ani, este imperios necesar un astfel de test. In fapt, orice viitoare mămică este sfătuită să apele la astfel de procedură pentru a depista eventualele probleme, în special, sindromul Down.

Trebuie neapărat precizat faptul că acest test nu identifică problema, cu gradul de probabilitate a apariției problemei și astfel continuarea cu alte investigații.

Testul dublu are beneficiul de a fi efectuat în primul trimestru de sarcină. Poate fi realizat singur, sau împreună cu o ecografie.

Avantajele Dublu Test:

  • șanse de reuşită ridicate
  • efectuându-se în primul trimestru de sarcină, în cazul unui eventual rezultat pozitiv, se poate recurge cu ușurință la o întrerupere de  sarcină

Dezavantajele Dublului Test:

  • scump, majoritatea populației nu și-l putând permite
  • se găsește doar în anumite centre

Cum se efectuează Dublu test în sarcină?

Testul se efectuează pe nemâncate sau după masa de prânz. Atât pacientele, cât şi medicii trimiţători vor completă obligatoriu fisa de calcul de risc prenatal, care include date clinice materne şi date ecografice: lungimea cranio-caudala şi mărimea translucentei nucale.

Este bine să ştii că dublul test nu reprezintă o metodă de diagnostic, dar rămâne o cale sigură de a depista eventualele afecţiuni ale fătului. În cazul obţinerii unui risc crescut de anomalie fetală la naştere, medicul obstetrician va hotărî oportunitatea efectuării de investigaţii suplimentare.

dublu testAi grijă de sănătatea bebelușului tău încă din primele zile de viață și apelează la măsurile de precauție pentru că cel mic să fie în siguranță! Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane–trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează babystem.ro

Voteaza Dublu test – Importanţa acestei analize medicale prenatale pentru GRAVIDĂ şi FĂT: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile