Durerea de masea in sarcina – Afla aici cum poti sa o combati!

Cuprins :

Modificările fizice în timpul sarcinii pot crește riscul de probleme dentare – și de durere – din cauza infecțiilor, cariilor dentare, dinților sensibili sau gingiile umflate. Aceste probleme pot deveni provocări în timpul sarcinii, deoarece expunerea la razele X ar trebui să fie redusă la minimum, iar anumite medicamente trebuie evitate. Cu toate acestea, există câțiva pași pe care îi poți lua în calcul pentru a gestiona durerea dentară.

1. Este sigură curățarea regulată a danturii?

Îngrijirea medicală orală, inclusiv curățarea regulată a dinților la cabinet, este sigură în timpul sarcinii. Este crucial pentru femeile însărcinate să efectueze controale dentare regulate și să efectueze toate tratamentele dentare necesare în timpul sarcinii. Acest lucru se datorează faptului că, în această perioadă, femeile gravide sunt foarte susceptibile la diverse probleme dentare, cum ar fi gingivita. De asemenea, amânarea oricăror tratamente necesare în timpul sarcinii poate duce la un risc semnificativ pentru tine și copilul tău.

2. Medicamentele pe care le poți administra

Asigură-te că discuți cu mediul tău ginecolog despre medicamentele pe care le poți administra în timpul sarcinii.  Unele dintre ele își sunt interzise în această perioadă.

 3. Anestezice locale în timpul sarcinii

Din fericire, lidocaina, care este anestezicul local cel mai frecvent utilizat în timpul tratamentelor dentare, este considerat ca neavând vreun efect negativ asupra mamei și a fătului.

4. Radiografia

Efectuarea unei radiografii dentare intra-orale în timpul sarcinii este sigură deoarece abdomenul nu este iradiat. Cu toate acestea, cu excepția cazului în care este absolut necesar, razele X sunt, de obicei, amânate până la naștere.

 5. Cum să previi durerile dentare în timpul sarcinii
  • Utilizează pastă de dinți pentru o dantură sensibilă

Pasta de dinți pentru dantura sensibilă are în componență un ingredient activ, fluorhidrat de staniu, care este demonstrat clinic că protejează dinții de dureri. Aceste tipuri de pastă de dinți fac, de asemenea, o mare diferență în îngrijirea corespunzătoare a cavității orale

  • Utilizează o periuță de dinți cu peri moi

Sensibilitatea dinților necesită îngrijiri atente. O periuță cu peri moi va curăța bine zona, reducând totodată durerea și sângerarea gingiilor.

  • Crește aportul de calciu

Calciul ajută la contracararea acizilor din gură, care pot cauza durere. De asemenea, te ajută să îți menții dinții și gingiile sănătoase.

Acestea sunt, așadar, măsurile pe care orice femeie însărcinată ar trebui să le ia cu privire la igiena orală în timpul sarcinii.

 

Nota pentru  Durerea de masea in sarcina – Afla aici cum poti sa o combati!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 note, media: 2,50 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile