Durerile de spate in timpul sarcinii – Vezi de ce apar acestea!

Cuprins

Odată cu evoluția sarcinii, apar și anumite probleme care produc disconfort. Printre acestea se numără durerile de spate. Majoritatea femeilor însărcinate se confruntă cu astfel de dureri începând cu al doilea trimestru de sarcină, însă, din fericire, există modalități de ameliorare a acestora.

De ce apar durerile de spate?

Există multe motive posibile pentru care se întâmplă acest lucru. Iată câteva din cauzele cele mai des întâlnite:

Creșterea în greutate . În timpul unei sarcini sănătoase, femeile iau în greutate, de obicei, între 10 și 15 kg. Coloana trebuie să susțină greutatea respectivă. Aceasta poate provoca dureri de spate.

Modificările posturii. Sarcina îți schimbă centrul de greutate. În consecință, poți, treptat – chiar fără să observi – să începi să îți ajustezi poziția și modul în care te miști. Acest lucru poate duce la dureri de spate.

Modificări hormonale. În timpul sarcinii, corpul dumneavoastră produce un hormon care permite ligamentele din zona pelviană să se relaxeze și articulațiile să devină mai libere în pregătirea pentru procesul de naștere. Același hormon poate provoca ligamentele care susțin coloana vertebrală să se dilate, ducând la instabilitate și durere.

Stresul. Stresul emoțional poate provoca tensiune musculară în spate, care poate fi simțită ca dureri de spate sau spasme. S-ar putea să simți o intensificare a durerii de spate în timpul perioadelor stresante ale sarcinii.

Cum poți ameliora durerile de spate?

Exercițiile fizice. Exercițiile regulate de intensitate slabă întăresc mușchii și măresc flexibilitatea. Acestea pot ușura tensiunea din coloana vertebrală. Exercițiile sigure pentru cele mai multe femei gravide includ mersul pe jos și înotul.

Comprese calde și reci. Aplicarea compreselor calde și reci pe spate poate ajuta. Dacă medicul tău este de acord, începe prin a aplica comprese reci (cum ar fi o pungă de gheață sau legume congelate învelite într-un prosop) pe zona dureroasă timp de până la 20 de minute de câteva ori pe zi. După două sau trei zile, folosește căldura. Ai grijă să nu aplici căldură pe zona abdomenului în timpul sarcinii.

Îmbunătățește-ți postura. De exemplu, dormitul pe o partea ta cu o pernă între genunchi va ameliora durerea de spate. Când stai la un birou, pune un prosop răsucit în spate pentru sprijin. Purtarea unei centuri de sprijin poate ajuta, de asemenea.

Așadar, durerile de spate pot fi ameliorate foarte ușor cu mici trucuri practice. 

Voteaza Durerile de spate in timpul sarcinii – Vezi de ce apar acestea!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile