Cuprins

Ce sunt ecografiile 3D şi 4D

Ecografiile 3D arată imagini statice ale copilului în trei dimensiuni. Ecografiile 4D prezintă imagini 3D în mișcare ale copilului dvs., cu timpul fiind cea de-a patra dimensiune.

Este firesc să fiți foarte entuziasmați de perspectiva primei ecografii. Unele mame sunt de părere că scanarea standard 2D este dezamăgitoare, tot ceea ce se observa este o imagine gri, neclară. Acest lucru se datorează faptului că scanarea vede chiar prin copilul dvs., astfel încât fotografiile să-i arate organele interne.

Cu scanări 3D și 4D, veți vedea pielea bebelușului dvs. mai degrabă decât interiorul acestuia. Este posibil să observați forma gurii și nasului copilului dvs.

Scanările 3D și 4D sunt considerate ca fiind mult mai sigure decât scanările 2D, deoarece imaginile sunt alcătuite din secțiuni de imagini bidimensionale convertite într-o imagine. Cu toate acestea, experții nu recomandă scanarea 3D sau 4D doar pentru o fotografie sau drept suvenir, deoarece înseamnă că expuneți bebelușul la ultrasunete mai mult decât este necesar din punct de vedere medical. Unele ultrasunete pot dura de la 45 de minute până la o oră, ceea ce înseamnă că pot depăși limitele de siguranță recomandate.

Cum se realizează o ecografie în sarcină

Pentru realizarea unei ecografii în timpul sarcinii este necesar să staţi întinsă, iar un technician va plica un gel special pe abdomen, care are rolul de a ajuta la propagarea ultrasunetelo, iar apoi va menţine o sondă de tip transductor, care emite ultrasunete, lipită de abdomen şi o va mişca pentru a obţine o imagine. Undele sunt reflectate de diverse structuri interne, iar puterea lor, timpul pentru a se întoarce formează bază pentru interpretarea informaţiei într-o imagine vizibilă. Acest lucru se realizează cu ajutorul unui soft de computer. Pentru a asigura o calitate cât mai bună a imaginii, este bine să consumaţi mai multă apă înainte de efectuarea ecografiei. La final veţi primi un fel de raport tipărit, fotografii capturate cu bebeluşul sau o copie a unui film 4D pe care îl puteţi lua acasă; specialistul vă va informa cu privire la orice aspect ieşit din comun. Frecvenţa efectuării lor pe durata sarcinii depinde de recomandarea specialistului.

În cazul în care aveţi parte de o examinare ecografică, cel mai potrivit moment să o efectuaţi este între 26 săptămâni şi 30 săptămâni de sarcină. Anterior, bebeluşul are prea puţină grăsime sub piele, iar oasele de pe fata vor fi vizibile, iar după acest interval capul sau poate coborî în pelvis, prin urmare fată poate să nu mai fie accesibilă. Dacă suferiţi de placenta anterioară, cel mai bine este să aşteptaţi până la vârsta gestationala de 28 săptămâni.

Care sunt diferenţele dintre ecografia 3D şi cea 4D

La fel ca ecografiile obișnuite, ultrasunetele 3D și 4D folosesc unde sonore pentru a crea o imagine a copilului în uter. Ce este diferit este faptul că ultrasunetele 3D creează o imagine tridimensională a copilului dvs., în timp ce ultrasunetele 4D creează un efect video live, ca un film – puteți chiar să vă observați copilul cum zâmbește sau cască.

Părinții doresc de multe ori ultrasunete 3D și 4D. Acestea îi ajută să vadă fața fetei bebelușului pentru prima dată. Unii ecografii, cum ar fi ultrasunetele 3D și 4D, pot prezenta anumite defecte congenitale, precum botul de iepure, care ar putea să nu apară pe o ecografie standard.

Studiile sugerează că ultrasunetele 3D și 4D sunt sigure. În plus, imaginile îi pot ajuta pe doctori să depisteze o problemă de care este posibil să sufere bebelușul și să le ușureze tratamentul.

Un test cu ultrasunete 4D  este o modalitate de a reproduce o imagine în mișcare a copilului în interiorul uterului. Ecografia 4D utilizează unde sonore pentru a crea această imagine în mișcare. Într-o ecografie cu ultrasunete 3D, puteți vedea o imagine tridimensională a copilului. Un ecograf 4D duce această experiență la nivelul următor. Creează un efect asemănător cu vizionarea unui videoclip live. Folosind această tehnologie, puteți vedea ce face bebelușul dvs. în acel moment în interiorul uterului. De fapt, puteți chiar să vedeți dacă bebelușul vostru se zărește sau zâmbește în momentul respectiv!

În concluzie, ecografiile 3D şi 4D identifica mai precis anomaliile fetale, în special ale feţei, inimii, membrelor, tubului neural şi scheletului, ajuta la evaluarea copilului şi a placentei şi la observarea ritmului cardiac al bebeluşului.

ecografie 3dCând eşti pe punctul de a deveni mamă, sănătatea copilului poate fi asigurată prin recoltarea de celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania.Nota pentru Ecografiile 3D şi 4D în sarcină: cum se realizează şi care sunt diferenţele: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile