Efortul în timpul sarcinii: Iată ce părere au specialistii despre acest lucru!

Cuprins

  1. Sfaturi pentru activități sigure în timpul sarcinii
  2. Cât de mult efort ar trebui depun în primul trimestru?
  3. Cât de mult efort ar trebui depun în al doilea trimestru?
  4. Cât de mult efort ar trebui depun în cel de-al treilea trimestru?

La începutul sarcinii, este perfect normal să-ți pui diverse întrebări. Unul dintre cele mai frecvente subiecte discutate între viitoarele mămici se referă la efortul depus în această perioadă. A fi activă din punct de vedere fizic aduce nenumărate beneficii atât mamei, cât și sarcinii propriu-zise. Chiar dacă nu ai făcut niciun fel de sport înainte de a rămâne însărcinată, este important să începi de acum pentru o sarcină sănătoasă. Încearcă să fii activă în fiecare zi dacă poți. Chiar și lucrurile mici pot face diferența, pecum mersul pe jos la magazinele din apropiere în loc de a conduce sau de a lua autobuzul.

Nu trebuie să fii sportivă pentru a fi activă și nu trebuie să te înscrii la sala de gimnastică – mici schimbări în rutina zilnică te pot ajuta cu adevărat.

Începe cu 15 minute de activitate de trei ori pe săptămână. Sporește acest nivel treptat la 30 de minute, de 5 ori pe săptămână. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca o plimbare prin parc.

Sfaturi pentru activități sigure în timpul sarcinii

 • Consultă medicul dacă intenționezi să începi o nouă formă de sport.
 • Oprește-te întotdeauna dacă simți că te doare ceva.
 • Dacă te alături unei clase de sport care nu este destinată exclusiv femeilor însărcinate, spune-i antrenorului despre sarcină pentru a-și da acordul.
 •  Dacă obișnuiai să faci mult sport înainte de a fi gravidă, de exemplu, dacă făceai jogging, poți continua atâta timp cât te simt confortabil.
 •  Evită supraîncălzirea.
 • Bea multă apă.

 Cât de mult efort ar trebui depun în primul trimestru?

În timpul primului trimestru (săptămânile 1 – 13), poți continua să faci tot ceea ce făceai înainte de a rămâne gravidă, cu excepția cazului în care există riscul de a putea fi lovită sau de putea cădea.

Cât de mult efort ar trebui depun în al doilea trimestru?

În timpul celui de-al doilea trimestru (săptămâna 14-27), burta va crește și este recomandat să eviți sporturile de impact, cum ar fi alergatul și săriturile. Optează, în schimb, pentru activitățile cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos sau înotul.

Cât de mult efort ar trebui depun în cel de-al treilea trimestru?

În cel de-al treilea trimestru (săptămâni 28-40) poți continua activitățile menționate mai sus, atâta timp cât te simți bine și confortabil. Dacă te simți în regulă, poți rămâne activă chiar până la nașterea copilului.

Așadar, în timpul sarcinii nu este nevoie să stai mereu în pat, din contră, puțină mișcare efectuată constant are multe beneficii asupra ta și a bebelușului tău!

 

Voteaza Efortul în timpul sarcinii: Iată ce părere au specialistii despre acest lucru!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile