Endometrioza în sarcina explicată pe înțelesul viitoarelor mămici

Endometrioza este o tulburare în care mucoasa uterului se dezvoltă în mod anormal, chiar în afara cavității uterine, pe ovare sau trompele uterine, căreia până în momentul prezent, medicina nu i-a găsit încă o explicație științifică.
Un studiu arată că deși 15% dintre femeile care vor să rămână gravide au succes, numărul acestora scade pentru femeile care se confrunta cu endometrioza.
Află de la BabyStem care sunt efectele și pericolele apariției endometriozei în perioada sarcinii:

Simptomele endometriozei în sarcină

Sarcina te va ajuta la ameliorarea simptomelor endometriozei și anume la perioadele dureroase sau la sângerările menstruale care sunt caracteristice acestei afecțiuni. Unele femei se pot bucura în timpul sarcinii de creșterea progesteronului. Acest hormon înlătură și poate chiar mări creșterile endometriale. Progesteronul poate fi benefic si util pentru tratarea acestei probleme.
Cu toate acestea, unele femei nu vor putea să-și amelioreze simptomele endometriozei în timpul sarcinii, ba chiar aceste simptome se pot agrava din cauza faptului că, în timp ce uterul se dezvoltă datorită creșterii fătului, acesta poate afecta țesutul, iar din această cauză poate apărea disconfortul.

La ce riscuri te poți aștepta

Dacă nu este tratată endometrioza poate duce la avort . Acest lucru poate fi cauzat de inflamații, leziuni ale uterului, dar și de unele dereglări hormonale cauzate de această problemă.
Femeile care se confruntă cu endometrioza au șanse mai mari să întâlnească avortul spontan. Principalul simptom al avortului spontan este sângerarea.

Tratament pentru endometrioză

endometrioza si sarcinaOperația laparoscopică este una dintre metodele utilizate pentru rezolvarea acestei probleme. Suplimentele sunt o altă metodă la care poți apela pentru a elimina disconfortul creat de endometrioză, dar înainte este bine să te consulți cu medicul tău ginecolog. Poți de asemenea să faci băi calde și să practici yoga pentru a-ți dezvolta și calma mușchii spatelui.
Știm că viața copilului tău este primordială, de aceea, Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.

Nota pentru Endometrioza în sarcina explicată pe înțelesul viitoarelor mămici: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile