Este nevoie de doar o săptămână pentru a dezvolta un vas de sânge

Tehnologia pentru crearea de noi țesuturi de celule stem a făcut un salt uriaș înainte. Două linguri de sânge sunt necesare pentru a crește un nou vas de sange în doar șapte zile. Acest lucru este demonstrat printr-un nou studiu al Sahlgrenska Acadedmy în colaborare cu Spitalul Universitar Sahlgrenska, publicat în EBioMedicine.

În urmă cu doar trei ani, un pacient de la Spitalul Universitar Sahlgrenska a primit un transplant de vas de sange crescut cu ajutorul propriilor celule stem.

Suchitra SumitranHolgersson, profesor de Biologie la Sahlgrenska Academy și Michael Olausson, chirurg / Director Medical al Centrului de Transplant și profesor la Academia Sahlgrenska, au venit cu ideea, planificat și efectuat procedura.
Profesorii SumitranHolgersson și Olausson au publicat un nou studiu în EBioMedicine bazat pe alte două transplanturi care au fost efectuate în 2012 la Spitalul Universitar Sahlgrenska. Pacienții, doi copii mici, au avut aceleași condiții ca și în primul caz le lipsea vena care merge de la tractul gastro-intestinal la ficat.

Încă o dată am folosit celulele stem ale pacienților pentru a crește un nou vas de sânge care ar permite celor două organe să colaboreze în mod corespunzător„, spune profesorul Olausson.

Voteaza Este nevoie de doar o săptămână pentru a dezvolta un vas de sânge: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile