Exerciții Kegel pentru naștere – Află ce trebuie să faci pentru o naștere ușoară

Cuprins:

 

Nașterea este un lucru minunat dar care necesită pregătire. Fie că acest lucru înseamnă pregătirea fizică sau psihică a mămicii, fie că este vorba de pregătirea lucrurilor care vor apărea în viața ta după naștere.

O mulțime de griji și temeri te pot acapara. Exercițiile pelviene par să ia o parte din aceste griji prin multitudinea de beneficii pe care le au. Practicarea lor pe o perioadă îndelungată este însă necesară.

Pentru problemele de sănătate apărute după naștere există soluții de a asigura protecția bebelușului împotriva multor boli. Colectarea de celule stem îți va salva copilul în cazul apariției unor probleme grave de sănătate. Baby Stem este partener Seracell, banca numărul din Germania și oferă servicii de procesare și depozitare a celulelor stem.

Există foarte multe tipuri de exerciții Kegel, fiecare axate pe o anumită direcție, așa că uite cum ar trebui să arate ele în funcție de anumite cazuri sau perioade din timpul sarcinii.

Exerciții Kegel înainte de naștere

Pe măsură ce bebelușul aduce kilograme în plus în timpul sarcinii, mușchii pelvieni trebuie să suporte din ce in ce mai multă greutate. Uneori, nu mai pot face față. Dacă observați scurgere urinară ocazională în al treilea trimestru de sarcină – când tușiți, strănutați sau încercați să faceți sport- este pentru că mușchii  pelvieni sunt supraîncărcați și nu-și  mai  fac treaba ca de obicei, pentru a sprijini vezica urinară.

Când în sfârșit intrați în travaliu, acești mușchi vor fi întinși și mai mult pentru a face loc bebelușului să treacă. De aceea, este nevoie de o anumită practică înainte de sarcină, un anumit tip de exerciții Kegel înainte de naștere, care să pregătească mușchii riguros.

Exerciții Kegel după cezariană

Începeți să faceți astfel de exercitii zilnic, în timp ce sunteți însărcinată și continuați să le faceți după naștere.

Efectuarea de exerciții regulate Kegel ajută la prevenirea problemelor de control al urinei (incontinență) după naștere. În cazul unei cezariene este bine să urmați îndeaproape sfatul unui medic specialist dacă nu vă simțiți confortabil, dar aceste exerciții Kegel după cezariană sunt foarte recomandate. Sprijiniți capul sau umerii pe o pernă, la fel dacă simțiți nevoia de sprijin și pentru zona inciziei.

Exerciții Kegel pentru incontineța urinară

Exercitii Kegel dupa cezarianaAsigurați-vă că exercițiile Kegel fac parte din rutina zilnică. De exemplu, puteți face câteva repetări când vă treziți dimineața, mai multe în timp ce vă uitați la televizor și apoi o ultimă rundă înainte de a vă culca. Atâta timp cât le faceți în mod regulat, nu contează când și unde le faceți.

Fiți răbdătoare și țineți-vă de ele. Poate dura  de la patru până la șase săptămâni înainte de a observa o îmbunătățire a controlului vezicii urinare, dar exercițiile Kegel pentru incontinența urinară chiar sunt miraculoase.

Începeți prin a face câteva exerciții  Kegel la un moment dat pe tot parcursul zilei. Pe măsură ce mușchii încep să se simtă mai puternici, crește treptat atât numărul de exerciții pentru incontinența urinară pe care il faceți în fiecare zi, cât și durata de timp în care controlați fiecare contracție, de până la 10 secunde.

Cu toate motivele menționate mai sus,viitoarea mamă ar trebui să stea liniștită cu privire la perioada de dinainte de naștere, nașterea propriu zisă, dar și perioada de după naștere. Cu bunăvoință și regularitate, problemele cauzate de acest eveniment unic pot fi ameliorate sau dizolvate chiar.

Sănătatea ta este foarte importantă mai ales atunci când aduci pe lume un pui. Având grijă de tine, te ocupi în mare parte și de sănătatea celui mic.

Perioada de după sarcină poate fi uneori mai grea decât cea din timpul sarcinii, așa că uită și de această grijă și alege să recoltezi celule stem încă de la naștere.

Când ai reușit să devi mamă, sănătatea copilului tău poate fi asigurată prin recoltarea de aceste celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania.

Nota pentru Exerciții Kegel pentru naștere – Află ce trebuie să faci pentru o naștere ușoară: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile