Sarcina și nasterea reprezintă momente extrem de importante pentru o femeie. 9 luni de sarcină, grețuri matinale, pofte exagerate și o stare de sensibilitate continuă reprezintă doar câteva dintre aspectele pe care o viitoare mămică le experimentează. Iar acesta este numai începutul unei călătorii fără final, pentru ambii parinți.

Este natural ca părinții să-și dorească ce e mai bine pentru copilul lor, tocmai de aceea trebuie pus accent pe controale regulate în timpul sarcinii, alimentație corectă și un stil de viață sănătos. Este un proces anevoios, lung, care începe cu nașterea copilului și care trebuie urmat întreaga viață.

Recoltarea de celule stem reprezintă un subiect delicat pentru mulți dintre viitorii părinți. Unii dintre ei din neștiință, lipsă de documentare, religie, refuză recoltarea celulelor stem la naștere, în timp ce alții sunt foarte receptivi vis–a-vis de ideea recoltării de celule stem și acționează în consecință.

Recoltarea celulelor stem se poate face indiferent de metoda prin care viitoatea mamă alege să nască

Procesul de recoltare al celulelor stem este unul extrem de simplu și nu implică niciun fel de risc pentru mamă sau nou născut. Este un proces nedureros, în timpul căruia se extrag între 10 și 200 de ml de sânge, adică milioane de celule stem.

Acest procedeu poate fi realizat cu succes indiferent dacă viitoarea mămică alege să nască natural sau optează pentru cezariană.

Preluarea celulelor stem în cazul unei gravide care a ales să nască prin cezariană se va realiza imediat după ce copilul este scos din pântece, iar mama a fost stabilizată din punct de vedere medical, prin extragerea sângelui din cordonul ombilical. Acest cordon conține o cantitate mare de celule stem tinere care se pot divide cu ușurință. Ulterior, sângele este depozitat într-o pungă specială pe care proaspetele mămici o regăsesc in kitul special pentru preluarea celulelor stem.  După ce proba este preluată și dusă în laboratoare speciale pentru a fi prelucrată, părinții primesc rezultatul, astfel aceștia au certitudinea că proba este una viabilă, ce poate fi folosită cu succes peste ani, în cazul în care copilul  va avea probleme de sănătate.

Recoltarea celulelor stem se poate face fără niciun fel de contraindicații și în cazul în care viitoarea mămică optează pentru cezariană. Ordinea firească a lucrurilor presupune scoaterea fătului din pântec, recoltarea celulelor stem de către echipa medicală și finalizarea operației.

Dupa recoltarea celulelor stem, părinții trebuie să anunțe reprezentantul băncii în următoarele 24 de ore. Acesta preia kitul cu celule stem pentru a-l duce în laboratoare special amenajate, care trebuie să întrunească condiții severe pentru a asigura o bună procesare și o bună pastrare celulelor. Transportul celulelor stem trebuie să se facă de asemenea în condiții speciale, la o temperatură mai mică de 26 de grade Celsius.

Celulele stem ajută la vindecarea a peste 85 de boli standardizate până în momentul de față, printre care se numără diverse forme de leucemii și de cancer. În plus, acestea pot fi folosite și în cazul în care rudele bebelușului au nevoie de transplant, bineînțeles, dacă există compatibilitate între cei doi.

Dacă ai în plan recoltarea de celule stem, îți stăm cu mare drag la dispoziție cu mai multe informații în cadrul unei întâliri în care să-ți povestim despre beneficiile acestei proceduri. Baby Stem este partenerul exclusiv al Seracell în România, banca de celule stem numărul 1 în Germania (în ceea ce priveste recoltările lunare si eliberările totale). Având sediul central în Berlin, Seracell este prezentă în Spania, Italia, Serbia si Egipt.

Datorită facilităților și tehnologiei avansate, precum și a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre puținele bănci de celule stem ce au obținut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării și stocării probelor biologice.

Baby Stem aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro

 

 Voteaza Fac cezariană. Pot recolta celule stem?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile