Fac cezariană. Pot recolta celule stem?

Sarcina și nasterea reprezintă momente extrem de importante pentru o femeie. 9 luni de sarcină, grețuri matinale, pofte exagerate și o stare de sensibilitate continuă reprezintă doar câteva dintre aspectele pe care o viitoare mămică le experimentează. Iar acesta este numai începutul unei călătorii fără final, pentru ambii parinți.

Este natural ca părinții să-și dorească ce e mai bine pentru copilul lor, tocmai de aceea trebuie pus accent pe controale regulate în timpul sarcinii, alimentație corectă și un stil de viață sănătos. Este un proces anevoios, lung, care începe cu nașterea copilului și care trebuie urmat întreaga viață.

Recoltarea de celule stem reprezintă un subiect delicat pentru mulți dintre viitorii părinți. Unii dintre ei din neștiință, lipsă de documentare, religie, refuză recoltarea celulelor stem la naștere, în timp ce alții sunt foarte receptivi vis–a-vis de ideea recoltării de celule stem și acționează în consecință.

Recoltarea celulelor stem se poate face indiferent de metoda prin care viitoatea mamă alege să nască

Procesul de recoltare al celulelor stem este unul extrem de simplu și nu implică niciun fel de risc pentru mamă sau nou născut. Este un proces nedureros, în timpul căruia se extrag între 10 și 200 de ml de sânge, adică milioane de celule stem.

Acest procedeu poate fi realizat cu succes indiferent dacă viitoarea mămică alege să nască natural sau optează pentru cezariană.

Preluarea celulelor stem în cazul unei gravide care a ales să nască prin cezariană se va realiza imediat după ce copilul este scos din pântece, iar mama a fost stabilizată din punct de vedere medical, prin extragerea sângelui din cordonul ombilical. Acest cordon conține o cantitate mare de celule stem tinere care se pot divide cu ușurință. Ulterior, sângele este depozitat într-o pungă specială pe care proaspetele mămici o regăsesc in kitul special pentru preluarea celulelor stem.  După ce proba este preluată și dusă în laboratoare speciale pentru a fi prelucrată, părinții primesc rezultatul, astfel aceștia au certitudinea că proba este una viabilă, ce poate fi folosită cu succes peste ani, în cazul în care copilul  va avea probleme de sănătate.

Recoltarea celulelor stem se poate face fără niciun fel de contraindicații și în cazul în care viitoarea mămică optează pentru cezariană. Ordinea firească a lucrurilor presupune scoaterea fătului din pântec, recoltarea celulelor stem de către echipa medicală și finalizarea operației.

Dupa recoltarea celulelor stem, părinții trebuie să anunțe reprezentantul băncii în următoarele 24 de ore. Acesta preia kitul cu celule stem pentru a-l duce în laboratoare special amenajate, care trebuie să întrunească condiții severe pentru a asigura o bună procesare și o bună pastrare celulelor. Transportul celulelor stem trebuie să se facă de asemenea în condiții speciale, la o temperatură mai mică de 26 de grade Celsius.

Celulele stem ajută la vindecarea a peste 85 de boli standardizate până în momentul de față, printre care se numără diverse forme de leucemii și de cancer. În plus, acestea pot fi folosite și în cazul în care rudele bebelușului au nevoie de transplant, bineînțeles, dacă există compatibilitate între cei doi.

Dacă ai în plan recoltarea de celule stem, îți stăm cu mare drag la dispoziție cu mai multe informații în cadrul unei întâliri în care să-ți povestim despre beneficiile acestei proceduri. Baby Stem este partenerul exclusiv al Seracell în România, banca de celule stem numărul 1 în Germania (în ceea ce priveste recoltările lunare si eliberările totale). Având sediul central în Berlin, Seracell este prezentă în Spania, Italia, Serbia si Egipt.

Datorită facilităților și tehnologiei avansate, precum și a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre puținele bănci de celule stem ce au obținut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării și stocării probelor biologice.

Baby Stem aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro