Febra in perioada alaptarii – este sau nu normala?

Cuprins

 

Este o dilemă pe care toate mamele nou-născuților o pot avea: pot să alăptez dacă am febră? Oamenii de știință au un răspuns clar: nu există nici un motiv pentru care să întrerupi alăptarea. Laptele matern conține anticorpi care îi ajută pe copil să se protejeze împotriva infecțiilor.

Alăptarea cu febră: când te simțiți slăbită

Singura contraindicație reală pentru alăptare în această situație este dacă febra provoacă slăbirea corpului. Alăptarea necesită multă energie din partea mamei și poate, nu vei reuși să-ți hrănești bebelușul în mod corespunzător.

 Laptele protejează împotriva infecțiilor

Laptele matern conține aproximativ 700 de specii de bacterii și anticorpi care ajută la protejarea împotriva virușilor și a infecțiilor sezoniere. Anticorpii sunt asociați cu nutrienții consumați de copil și îi întăresc rezistența împotriva atacului exterior.

Alăptarea cu febră întărește sistemul de autoapărare al copilului

Conform teoriilor medicale recente, sistemul imunitar răspunde la febră prin îmbunătățirea capacității de protecție a laptelui. Dacă mama și copilul sunt expuse la un virus, concentrația de antiinflamatoare în lapte crește, astfel că alăptarea cu febră este o modalitate firească de a îmbunătăți calitatea laptelui pentru a proteja copilul.

 Alăptarea cu febră îmbunătățește calitatea laptelui

Potrivit unui studiu realizat recent, febra schimbă caracteristicile laptelui matern, mărind în mod semnificativ numărul de compuși albi, forma principală de apărare a sistemului imunitar, în laptele matern.

Chiar și antibioticele sunt recomandate

Chiar dacă mama ia antibiotice pentru febră, acestea nu vor face rău copilului. Cele mai frecvente antibiotice, inclusiv penicilina și cefalosporina, pot fi administrate în timpul alăptării. Dar este important să discuți mai întâi cu medicul tău.

Așadar, având în vedere cele de mai sus, apariția febrei nu ar trebui sa reprezinte un impediment în alăptarea copilului. Ci, din contră, îl poate ajuta să-și întărească sistemul imunitar.

 

Nota pentru Febra in perioada alaptarii – este sau nu normala?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile