Femeile gravide reacţionează mai puternic la muzică

Faptul că muzica este capabilă să acţioneze asupra tensiunii arteriale, asupra ritmului respiraţiei şi chiar asupra temperaturii corporale este un faptu cunoscut. Dar faptul că muzica acţionează mai intens asupra gravidelor a fost descoperit recent de către o echipă de cercetători germani.

Experţii de la Max Planck în studiul creierului uman şi a abilităţilor sale cognitive au descoperit că tensiunea arterială a femeilor gravide care ascultă muzică are fluctuaţii mai mari decât a celorlalţi oameni.

La experiment au participat femei însărcinate şi femei care nu erau gravide. Ele au fost rugate să asculte câte un fragment muzical cu durata de minim 10 secunde şi maxim 30 secunde. Iar paoi li se cerea să evalueze melodia. Cercetătorii combinau părţi melodice sau le prezentau inversate, făcându-le intenţionat neplăcut de ascultat.

S-a constat că femeile încărcinate reacţionează mult mai emoţional la muzică decât cele care nu erau gravide. Reacţionează mai puternic la muzică şi tensiunea arterială, crescându-i valoarea atunci când ritmul melodiei este mai alert şi scăzând atunci când scade şi ritmul melodiei.

Nota pentru Femeile gravide reacţionează mai puternic la muzică: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 3,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile