Frisoane în sarcină? Află cauzele și simptomele


Frisoane in sarcina? Afla de ce apar ce trebuie sa faci!

Cuprins

Cauze comune ale febrei și frisonului
Infecția urinară
Gripa
Virusul gastrointestinal

Febra și frisoanele în sarcina nu sunt ceva obișnuit. Dacă experimentezi aceste simptome este posibil să suferi de o afecțiune care nu are nicio legătură cu sarcina.

Este mai ușor să te îmbolnăvești când ești însărcinată, pentru că sistemul tău imunitar este suprimat în mod natural, dar există și unele condiții mai grave legate direct de sarcină, care pot cauza și aceste simptome. Află care sunt bolile și afecțiunile care pot fi de vină, precum și când este cazul să te adresezi medicului.

 
Cauze comune ale febrei și frisonului

Dacă ai febră sau frison, este posibil să suferi de una dintre aceste afecțiuni comune. Nu te speria, toate sunt temporare și tratabile.

 
Infecția urinară

Până la 10% dintre viitoarele mame vor suferi o infecție a tractului urinar la un moment dat în timpul sarcinii lor. Sistemul tractului urinar va cuprinde uretra, vezica urinară, ureterele și rinichii. O infecție apare atunci când bacteriile intră în acest sistem și se înmulțesc.

Majoritatea sunt infecții ale vezicii urinare și nu sunt grave dacă sunt tratate imediat cu antibiotice și consumi multe lichide. Dacă este lăsată netratată, o infecție a vezicii urinare poate ajunge la rinichi și poate provoca o varietate de complicații:
travaliul prematur
un copil cu greutate mică la naștere
septicemie

Unele aceste infecții sunt asimptomatice, dar altele apar cu simptome precum urgența puternică de a urina, senzație de arsură la urinare, urină tulbure și / sau sânge în urină, împreună cu febră, frisoane și durere pelvină.

 
Gripa

Probabil că ai experimentat febră, frisoane, tuse, nas înfundat și vărsături care semnalează gripa la un moment dat în viața ta, așa că știi că nu este distractiv. Femeile gravide au un risc mai mare de a contacta gripa și de a deveni grav bolnave de ea, deoarece sistemul lor imunitar este suprimat.

Cum să afli dacă e vorba de gripă sau de răceală? Gripa se declanșează rapid și simptomele sunt mai severe decât cele ale unei simple răceli. Dacă bănuiți că ați putea avea gripă, consultați imediat medicul. Se recomandă odihna și o mulțime de fluide, împreună cu un medicament antiviral pentru a scurta durata simptomelor și pentru a preveni complicațiile grave. Se recomandă tuturor femeilor însărcinate să primească vaccinul împotriva gripei.

 
Virusul gastrointestinal

Diareea și vărsăturile cauzate de un virus intestinal pot avea consecințe grave asupra femeilor gravide dacă sunt lăsate netratate, deoarece deshidratarea poate provoca contracții și chiar travaliul prematur.

 • Alte reacții adverse posibile includ:
  hipotensiunea arterială
  amețeli
  slăbiciune
  leșin
  dezechilibrul electrolitic

Este recomandat să te adresezi imediat medicului simptomele precum vărsături sau diaree nu se ameliorează în timp de 24 de ore, verși sânge, prezinți semne de deshidratare (urină puțină sau inexistentă, gură uscată, sete excesivă, amețeli).

Mai mulți viruși pot provoca febră și frisoane, așa că este indicat să consulți medicul oricând aceste simptome apar în timpul sarcinii. Ai grijă de sănătatea bebelușului tău acum și după naștere. Informează-te despre stocarea celulelor stem la naștere și protejează-ți micuțul.

frisoane in sarcina cauzeBaby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare si stocare celule stem) din Marea Britanie.
Află beneficiile și avantajele stocării de celule stem de aici https://www.babystem.ro/celule-stem.

Baby Stem oferă un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare dezvoltată de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent.

Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem oferindu-ți un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.