Fructele de mare în sarcină – Sunt sau nu aceste permise? Descoperă mai multe AICI!

În timpul sarcinii, unele alimente care sunt foarte hrănitoare în condiții normale devin dăunătoare. Iar pentru că, femeile însărcinate dedică o atenție deosebită alimentației, astfel încât să prevină anumite probleme, fructele de mare reprezintă un subiect delicat. Sunt sau nu periculoase pentru sarcină?

Cuprins
Consumul de scoici în sarcină
Consumul de calamar în sarcină
Consumul de caracatiță

Regula de aur, care trebuie pusă în aplicare pentru o alimentație sigură în timpul sarcinii, este de a evita consumul de fructe de mare crude. Acestea conțin multe bacterii care pot duce la infecții și, uneori, pot trece bariera placentară, punând în pericol copilul în creștere.

Consumul de scoici în sarcină

Femeile însărcinate pot consuma scoici în siguranță numai dacă sunt proaspete și gătite bine. Cu toate acestea, se recomandă consumul cât mai rar pentru a preveni orice problemă.
În timp ce consumul de scoici gătite în mod corespunzător în timpul sarcinii prezintă un risc mai mic este necesar să ții cont de câteva lucruri înainte de a le consuma sub orice formă. Optează pentru stridiile proaspete în loc de cele congelate. În timp ce le consumi, asigură-te că au fost bine gătite și au o textură normală.

Consumul de calamar în sarcină

Atât timp cât este proaspăt și complet gătit, calamarul este o variantă sigură de preparat pentru femeile gravide. Dacă te preocupă faptul că acesta este gătit, de obicei doar câteva minute, nu trebuie să te îngrijorezi. Indiferent dacă este prăjit sau fiert într-o tocană, calamarii se gătesc bine într-un timp foarte scurt. Pentru a nu greș din punct de vedere al precauției, mănâncă fructe de mare doar la restaurantele în care ai încredere. Dacă îți dorești să cumperi calamari cruzi de la o piață de pește sau supermarket pentru a găti acasă, asigură-tă că este foarte proaspăt și consumă-l în 24 de ore de la achiziție. Din nou, cumpără numai de la furnizorii pe care îi cunoști și ]n care ai încredere.

Consumul de caracatiță

Ca și în cazul calamarului, caracatița poate fi consumată dacă este gătită bine. De asemenea, trebuie consumată proaspătă, nicidecum congelată. Caracatița la grătar în timpul sarcinii oferă vitamine, oligoelemente, principalul fiind iodul, care va juca un rol esențial în funcționarea glandei tiroidiene a mamei și în dezvoltarea corectă a creierului copilului. Iodul poate fi găsit în scoici bine gătite, midii, pește, produse lactate și ouă.
Indiferent de fructele de mare alese este important să nu faci exces și să te asiguri că sunt proaspete și bine gătite.

Nota pentru Fructele de mare în sarcină – Sunt sau nu aceste permise? Descoperă mai multe AICI!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 3,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile