Ghidul gravidei de sărbători privind dieta

O femeie însărcinată radiază, emană fericire și bucurie și trăiește la maxim fiecare clipă petrecută alături de bebelușul ei nenăscut încă. 9 luni de sarcină înseamnă pentru o gravidă 9 luni de grijă excesivă, de vizite la medicul ginecolog, atenție sporită la vestimentație și mai ales la stilul de viață sănătos pe care trebuie să-l abordeze. Nu este niciun secret faptul că o femeie însărcinată acumulează destule kilograme în plus, în cazul gravidelor, acest lucru înseamnă un singur lucru: evoluția normală a sarcinii.

Alimentația are un rol extrem de important în buna desfășurare a întregii sarcini, pentru că de ea depinde dezvoltarea fătului. Pentru majoritatea gravidelor, o alimentație sănătoasă reprezintă o adevărată provocare, deoarece acestea trebuie să consume în fiecare zi, la fiecare masă alimente din toate grupele, pentru a asigura un aport corect de proteine, lipide, glucide, vitamine și fibre.

Sărbătorile sunt un răsfăț culinar pentru aproape toată lumea. În această perioadă numărul caloriilor este mai puțin important. Viitoarele mămici însă, ar trebui să fie extrem de atente în această perioadă cu alimentația lor. O gravidă sănătoasă va aduce pe lume un bebeluș sănătos. Dincolo de acest fapt, viitorii părinți au responsabilitatea să decidă pentru viitorul copilului lor. Recoltarea de celule stem înseamnă pentru cel mic o șansă la o viață fără niciun fel de probleme medicale. Baby Stem este partener Seracell – banca de celule stem numărul 1 în Germania din punct de vedere al recoltării lunare și eliberării totale.

Iată câteva sfaturi despre cum ar trebui să conțină masa de sărbători a gravidei

  1. Rămâi fidelă regimului urmat pe întreaga perioadă a sarcinii

Perioada sărbătorilor reprezintă pentru multe femei perioadă în care acestea se axează pe pierderea kilogramelor în plus, pentru a arăta bine de Revelion. În mod evident, în cazul gravidelor lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. Este important ca dieta să fie urmată constant, pentru ca bebelușului să nu-i lipsească vitaminele atât de necesare în perioada de dezvoltare intrauterină. De asemenea, nu este recomandat ca gravidele să treacă de la o extremă la alta și să consume „cât pentru doi” și să dea iama în toate gustările de pe masa de sărbători.

  1. Consumă carne de vită

Este deja un lucru cunoscut faptul că mesele de sărbători sunt „acoperite” de bucate care mai de care mai arătoase, diferite și savuroase.  Carnea de vită este varianta perfectă pentru gravide de sărbători. Poți consuma carnea de vită în aproape orice fel, singura restricție este să nu fie gătită „în sânge”.  Ca regulă generală, fripturile, indiferent de natural or, trebuie să fie bine pătrunse pentru a evita toxiinfecțiile alimentare ce pot dăuna fătului.

  1. Mănâncă legume boabe

Legumele sunt secretul unei mese echilibrate în cazul femeilor însărcinate. Poți consuma legume precum fasolea, năutul, care merg de minune combinate cu diverse sosuri și carne la cuptor. Există deci, și pentru gravide variante foarte avantajoase pentru masa de sărbători.

  1. Aliază-te cu lactatele

Indiferent de starea acestora, lactatele sunt o idee bună pentru gravide, de sărbători. Lactatele conțin iod și calciu care ajută la dezvoltarea creierului și a sistemului nervos al fătului. Totuși, medicii recomandă evitarea laptelui nepasteurizat dar și a produselor făcute cu lapte nepasteurizat, pentru ca femeile gravide să nu aibă nicio problema.

  1. Bea apă

Din dieta de sărbători a unei gravide nu ar trebui să lipsească apa. Indiferent de perioada anului sau de cât de avansată este sarcina, hidratarea ocupă un rol extrem de important în „drumul “ către o sarcină fără probleme.

Din cauza creșterii în greutate a fătului, corpul mamei își modifică dimensiunile și se mărește, astfel că și volumul de sânge din interiorul corpului crește. Astfel, o gravidă ar trebui să consume zilnic, în mod obișnuit, între 250-350 ml. de lichide. Un aport redus de apă dar și excesul de sărbători pot duce la apariția constipației dar și la instalarea unei stări de oboseală cronica.

Sarcina și nașterea sunt momente extraordinare pentru fiecare femeie în parte. Viitoarele mămici ar trebui să opteze pentru recoltarea celulelor stem la naștere, doar așa se pot asigura că micuții lor vor avea o viață lipsită de neplăceri medicale.

Datorită facilităților și tehnologiei avansate, precum și a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre puținele bănci de celule stem ce au obținut acreditarea europeană GMP (Good Manufacting Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării și stocării probelor biologice.

Baby Stem aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro

La Baby Stem echipa medicală oferă transparență totală, astfel încât viitoarele mămici să știe exact ce urmează să se întâmple. Înainte de naștere, acestea primesc un kit special Baby Stem, unde vor fi depozitate celulele stem până când vor ajunge în laboratoarele Seracell pentru a fi prelucrate.