Glicemia în sarcină • mare • mică • Află valorile corecte


Ai glicemia mare sau mică în sarcină? Află valorile normale și când trebuie să consulți medicul!

Cuprins

  • Cât de des trebuie să verifici nivelul de zahăr din sânge?
    Diabetul gestațional
    Cauza
    Simptome

    Indiferent dacă ai avut diabet înainte de a rămâne însărcinată sau ai dezvoltat diabet în timpul sarcinii, va trebui să fii atentă asupra nivelurilor de zahăr din sânge. Controlul riguros te va ajuta să eviți complicațiile și problemele de sănătate pe termen lung pentru tine și copilul tău.

    Mănânci diferit, pentru că corpul tău are nevoie de mai multă energie pentru a-ți ajuta copilul să crească și să fie sănătos. Și hormonii în schimbare afectează modul în care organismul tău produce și utilizează insulină. În ultimele trimestre ale sarcinii, poți deveni mai rezistentă la insulină, astfel încât zahărul din sânge se acumulează la niveluri mai ridicate.

    Cât de des trebuie să verifici nivelul de zahăr din sânge?

    Diabetul pre-existent: înainte și după mese și înainte de culcare
    Diabetul gestațional: înainte de micul dejun și după fiecare masă
    Dacă ești gravidă și suferi de diabet zaharat de tip 1, medicul tău îți poate cere să verifici glicemia în miezul nopții, în jurul orei 3 dimineața.

    Pentru fiecare tip de diabet, dacă ești gravidă, trebuie să consulți medicul cel puțin o dată pe lună, poate, uneori, chiar o dată pe săptămână.

    Diabetul gestațional

    Numit diabet zaharat gestational (GDM), acest tip de diabet afectează între 3% si 20% dintre femeile gravide. Se prezintă cu o creștere a nivelurilor de glicemie (zahăr) în sânge către sfârșitul trimestrului 2 și 3 al sarcinii. La 90% în cazuri, dispare după naștere, dar mama are un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2 în viitor.

    Cauza

    Apare atunci când celulele devin rezistente la acțiunea insulinei, care este cauzată în mod natural în timpul sarcinii de hormonii placentei. La unele femei, pancreasul nu este capabil să secrete suficientă insulină pentru a contrabalansa efectul acestor hormoni, provocând hiperglicemie, apoi diabet.

    Simptome

    Femeile gravide nu au, în general, simptome evidente ale diabetului. Uneori, apar aceste simptome:

  • Oboseală neobișnuită
  • Sete excesivă
  • Creșterea volumului și a frecvenței urinării
  • Dureri de cap
  • glicemie in sarcinaDiscută cu medicul tău și decideți împreună dacă trebuie să faci teste pentru detectarea nivelului glicemiei. Află totul despre recoltarea și stocarea celulelor stem din cordonul ombilical. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Interesează-te despre beneficiile stocării celulelor stem de aici www.babystem.ro/celule-stem

Nota pentru Glicemia în sarcină • mare • mică • Află valorile corecte: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 3,50 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile