Greața în sarcină – 6 remedii

Cuprins

 

Faptul că o nouă viață a luat naștere și crește în interiorul tău este un motiv de bucurie maximă, însă simptomele de greaţă în sarcină nu te lasă să apreciezi această perioadă la adevărata ei valoare. Potrivit studiilor, simptomele de grețuri în timpul sarcinii încep să apară în a șasea săptămână de sarcină și se ameliorează în a treisprezecea, însă această perioadă se poate prelungi.

Oricât de inconfortabile ar fi aceste simptome, nu trebuie să te alarmezi. Grețurile sunt un semn că sarcina decurge normal și nu au efect negativ asupra fătului, însă există câteva remedii de care ar trebui să ții cont pentru a ameliora aceste stări neplăcute.

Recoltarea de celule stem la naștere, va asigura viitorului bebeluș o viață liniștită, fără probleme medicale grave, întrucât acestea tratează peste 85 de boli grave. Baby Stem este partener Seracell, banca numărul  din Germania și oferă servicii de procesare și depozitare a celulelor stem.

Când apar simptomele de greaţă în timpul sarcinii?

Greaţă în sarcină apare cel mai des în primele săptămâni de sarcină, în a 4-a sau a 6-a săptămână. Aproape jumătate dintre femeile însărcinate au greţuri dimineaţa, în timpul primelor luni de sarcină, dar după 14 săptămâni dispar. Nu se poate spune dacă scăpați complet, acest lucru depinde de metabolismul fiecăreia dintre voi, acestea putând să apară sau să dispară. Pentru unele femei însărcinate, simptomele de greață în sarcină persistă până la naştere.

Remedii pentru tratarea simptomelor de greaţă în timpul sarcinii

  • Consumă alimente pe bază de carbohidrați și proteine

S-a constatat că alimentele bogate în carbohidrați, cum ar fi  piureul de cartofi, pâinea uscată, orezul, pastele și biscuiții ajută la combaterea simptomelor de greață în sarcina. Pentru a potoli aceste simptome înainte ca ele să apară, încearcă să păstrezi prin apropiere biscuiți și mănâncă  încet câțiva înainte să te dai jos din pat și să îți începi ziua.

Combinațiile de carbohidrați și proteine, de exemplu pâinea de grâu încolțit alături de hummus sau mere feliate plus câteva bucățele de brânză, ajută la păstrarea nivelului de energie pe tot parcursul zilei.

  • Mănâncă gustări mici, la intervale dese de timp

Mâncarea poate fi ultimul lucru care îți vine în minte atunci când suferi de simptome de greață în sarcină pe tot parcursul zilei, însă starea stomacului se va agrava dacă nu mănânci. Încearcă să iei gustări frecvente și mici, bogate în nutrienți, dar evită alimentele grase sau prăjite, care pot irita și mai rău sistemul digestiv.

  • Consumă ghimbir

Ghimbirul este adesea folosit ca un remediu tradițional pentru rezolvarea problemelor stomacale. Această plantă îmbunătățește digestia, întărește sistemul imunitar, taie greața, fiind bogată în vitamine și minerale.

Poți încerca să îți faci ceai de ghimbir în fiecare dimineață sau îl poți folosi chiar și la prepararea meselor, în salate sau prăjituri.

  • Bea multe lichide!

Bea multe lichide! Pe tot parcursul sarcinii este important să te hidratezi. Bea apă rece cu un strop de lămâie, ceai îndulcit sau ceai de ghimbir, ori de câte ori simţi că ţi se face greaţă. Poți încerca și băuturile care conțin sare, potasiu, glucoză ( cele recomandate sportivilor). Acestea te vor ajuta să îți păstrezi nivelul de energie ridicat.

  • Practică mișcare

Fă exerciţii de respiraţie sau de relaxare, practică yoga sau meditaţie – toate sunt benefice pentru nivelul de stres care, de altfel, contribuie la senzaţia de greaţă. Poți încerca mersul prin parc, plimbările pe bicicletă sau înotul, recomandate pe timpul sarcinii.

  • Evită mirosurile care îţi provoacă rău

greata în sarcinaDacă anumite mirosuri de alimente sau orice altceva îţi dau o stare de rău, atunci evită-le pe cât posibil. Informează-ţi prietenii, familia, bucătarii din locul unde te-ai decis să iei masă dacă ceva din ce mănâncă sau gătesc îţi provoacă o stare de rău. Dacă fumul de ţigară te deranjează, spune-le să celor din jur să evite să fumeze atunci când se afla în preajma ta. În mod normal, nu ar trebui să fumeze în jurul tău şi vei fi surprinsă de cât de doritori vor fi să renunţe la fumat, odată ce vor afla că eşti însărcinată.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane–trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro

Nota pentru Greața în sarcină – 6 remedii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile