Greșeli pe care părinții le fac frecvent

– Observi doar greșelile copilului și nu remarci lucrurile făcute bine: este incorect din partea părinților atunci când observă doar greșelile pe care copiii le fac și nu îi laudă pentru lucururile făcute. Din acest motiv, comportamentul bun se va repeta mai rar, iar pentru a obține atenția părintească vor adopta comportament negativ, pentru că așa au înțeles că funcționează.

– certurile dintre adulți de față cu copiii: copiii sunt sensibili la certurile dintre părinți și pot fi foarte afectați de atitudinea celor mari unul față de celălalt. Pe viitor, la maturitate băieții pot deveni mai agresivi, iar fetele mai stresate, deprimate. În plus, copiii pot dezvolta probleme emoționale și comportamentale, care pot împiedica să dezvolte relații sănătoase cu ceilalalți copii și apoi ca adulți.

– transmiterea de mesaje emoționale greșite: când un copil este certat i se spune adeseori: ești rău, în loc să i să spună: ai făcut un lucru rău. Apelative precum prost, idiot, nesimțit nu ar trebui folosite la adresa copilului, pentru că îi pot provoca compleze de inferioritate.

– nu vă manifestați afecțiunea față de copil: nu este suficient să îl pupați în somn, copilul are nevoie să simtă, să vadă emoții pozitive la adresa sa, pentru ca să le învețe și să le poată exprima la rândul său.

(va urma)

Nota pentru Greșeli pe care părinții le fac frecvent: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 4,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile