Greutatea ideală în sarcină a bebelușului și a mamei în funcție de perioada sarcinii

Cuprins:

 

De la începutul sarcinii, bebelușii cresc diferit, deci oricare aproximări sau numere date sunt doar o medie. Lungimea și greutatea reală a bebelușului poate varia considerabil.

Dacă la un control  de rutină, vei vedea că bebelușul este mult mai mic sau mai mare, nu este cazul să intri în panică. Medicul este cel care va avea grijă să te informeze atunci când ceva nu este în regulă. În general, pe parcursul sarcinii, bebelușul poate avea o greutate de mai puțin de 2.5 kg sau mai mult de 4 kg. Totul poate fi absolut normal în ambele cazuri.

Pentru a menține sănătatea celui mic și după naștere, soluția cea mai eficientă care ar putea să îl apare de mai mult de 40 boli grave este recoltarea de celule stem. Baby Stem aduce în România prima colaborare cu o bancă de celule stem din Germania și oferă soluții simple și profesioniste de recoltare și păstrare a celulelor.

Vei afla în continuare, greutatea în sarcină a bebelușului, de la câte kilograme iei în primele 4 luni de sarcină, la cum va arăta totul în luna a noua.

Greutatea în primele luni de sarcină

De obicei, ar trebui să iei în greutate în jur de 1-2 kilograme în primele 3 luni de sarcină și mai apoi jumătate de kilogram pe săptămână în restul sarcinii. Câte kilograme iei în primele 4 luni de sarcină poate varia ușor de numărul rezultat în calculul precizat mai devreme, în funcție de organismul tău de asemenea. Mergi la controale periodice și verifică sănătatea bebelușului permanent. Greutatea ta în sarcină nu este neapărat un indicator al greutății  în sarcină a bebelușului. De aceea, mama și fătul trebuie monitorizați atent, separat.

Dacă aștepți gemeni, lucrurile se schimbă puțin și vei câștiga în greutate în jur de  15-20 kilograme pe toată durata sarcinii. Aceasta ar fi o medie, așa cum am mai spus și mai sus, fiecare femeie este diferită, la fel cum fiecare bebeluș este diferit și crește de asemenea în mod diferit.

Este deosebit de important să ai greutatea potrivită în sarcină atunci când o să ai gemeni deoarece greutatea ta afectează greutatea copiilor. Deoarece gemenii se nasc adesea înainte de termen, o mai mare greutate la naștere este importantă pentru sănătatea lor. Când ai gemeni, este posibil să ai nevoie de un număr între 3.000 și 3.500 de calorii pe zi.

Greutatea în luna a opta

Copilul, care are acum o lungime de 46 cm și cântărește aproximativ 2,27 kg, va continua să se maturizeze și să dezvolte rezervele de grăsime corporală. S-ar putea să observi că bebelușul lovește mai mult. Creierul copilului se dezvoltă rapid în această perioadă și acum poate vedea și auzi, de aceea este indicat să începi să comunici foarte des cu el. Majoritatea organelor interne sunt bine dezvoltate, dar plămânii pot fi totuși imaturi.

Greutatea în luna a noua

Spre sfârșitul celui de-al treilea trimestru copilul continuă să crească și să se maturizeze. Plămânii lui sunt aproape complet dezvoltați. Reflexele copilului sunt coordonate astfel încât să poată clipi, să închidă ochii, să întoarcă capul, să prindă ferm cu mâinile și să răspundă la sunete, lumină și atingere.

greutatea in sarcina

Poziția bebelușului se schimbă pentru a se pregăti pentru naștere. Fătul coboară spre pelvis și, de obicei, capul său este orientat în jos, spre poziția finală pentru naștere.Până la sfârșitul acestei luni de sarcină, bebelușul are o lungime de 46 – 51 cm și cântărește aproximativ 3,2 kg. Greutatea ta în sarcină va diferi, pentru că este diferită de la femeie la femeie dar nu va fi îngrijorătoare dacă medicul nu a menționat nimic de acest aspect.

Nașterea va fi un eveniment extrem de important și frumos, dar trebuie de asemenea atent programat. Ca să uiți de grijile pentru apariția unor boli grave pe parcursul vieții micuțului tău,nu uita să te informezi cu privire la recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celule cu o extraordinară capacitate de a se transforma într-o mare diversitate de celule diferențiate (celule nervoase, hepatice, etc) putând astfel să reînnoiască și să refacă țesuturi afectate sau distruse.

Baby Stem este partenerul partenerul exclusiv al Seracell în România, banca de celule stem numărul 1 în Germania (în ceea ce priveste recoltările lunare si eliberările totale). Vorbește cu specialiștii de aici și află cum ai putea să-ți protejezi bebelușul de mai mult de 40 de boli grave.

Voteaza Greutatea ideală în sarcină a bebelușului și a mamei în funcție de perioada sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile