Gura de lup la copii: cauze, probleme înâmpinate și sfaturi pentru mămici

Cuprins:

 

Ce înseamnă

Gura de lup sau Palatoschizis (denumirea medicală) constă într-o despicătură a palatului dur și a valului palatin. Copiii diagnosticați cu această boală au dificultăți respiratorii și de alimentație. De asemenea, pot apărea și alte malformații (“buza de iepure” –  buza superioară despicată “gura de lup” – bolta palatină despicată și cavitatea bucală, astfel încât cerul gurii comunică cu nasul). În România palatoschizisului sau cheiloschizis apare la 1-2 din 1000 de nou-născuți. Palatoschizisul și cheiloschizisul apar la copil încă din uter și sunt mult mai frecvente la băieții decât la fete.

Cauzele bolii

Cauzele bolii nu sunt pe deplin cunoscute. principalii factori externi care influențează apariția bolii sunt: consumul de medicamente în timpul sarcinii, expunerea la radiații, consumul de droguri si alcool și  fumatul. De aceea, mamele ar trebui să evite pe cât posbil acești factori. De asemenea, persoanele cu despicătura de val palatin prezintă riscul de a avea un copil cu această malformație.

 

Problemele întâmpinate

Copiii care au această malformație sunt greu de hrănit, deoarece suptul și înghițitul sunt afectate de  comunicarea între cerul gurii și cavitatea nazala. Din fericire, există biberoane speciale concepute pentru sugarii cu această boală. În plus, adenoiditele și amigdalitele sunt afecțiuni des întâlnite la acești copii, însă doctorii nu aduc în discuție îndepărtarea amigdalelor, deoarece ele vor ajuta la pronunțarea mai clară a cuvintelor. De asemenea, uneori, dezvoltarea dinților și a maxilarului poate fi afectată de despicătura palatină. O parte din dinții de lapte sau permanenți pot lipsi,pot avea o formă anormală sau pot fi strâmbi.

 

Tratament

Metoda principală de îndepărtare a malformației este operația chirurgicală. În situații deosebite, sunt necesare mai multe intervenții chirurgicale secundare pentru a remedia complet problema. Se recomandă intervenția în primele 18 luni de viață. După operație, pot fi necesare anumite proceduri, precum: logopedia, consilierea psihologică, metode de îngrijire și corectare a dentiției. De asemenea, pregătirea psihologică înainte de operație este foarte importantă pentru copil pentru a evita eventualele traume postoperatorii.

Suportul moral al părinților este esențial în dezvoltarea psihică normală a copilului și în integrarea acestuia în colectivitate. În plus, trebuie să-și ajute copilul să treacă peste toate greutățile întâmpinate pentru a putea duce o viață normală.

Sarcina este un eveniment deosebit în viața oricărei femei și trebuie să facă cele mai bune alegeri pentru viitorul bebelușului ei. Fiecare analiză este deosebit de importantă pentru depistarea eventualelor anomalii.

bebeluș cu gura de lupBaby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane – trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro

Nota pentru Gura de lup la copii: cauze, probleme înâmpinate și sfaturi pentru mămici: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (5 note, media: 3,40 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile