Cuprins:

 

Ce înseamnă

Gura de lup sau Palatoschizis (denumirea medicală) constă într-o despicătură a palatului dur și a valului palatin. Copiii diagnosticați cu această boală au dificultăți respiratorii și de alimentație. De asemenea, pot apărea și alte malformații (“buza de iepure” –  buza superioară despicată “gura de lup” – bolta palatină despicată și cavitatea bucală, astfel încât cerul gurii comunică cu nasul). În România palatoschizisului sau cheiloschizis apare la 1-2 din 1000 de nou-născuți. Palatoschizisul și cheiloschizisul apar la copil încă din uter și sunt mult mai frecvente la băieții decât la fete.

Cauzele bolii

Cauzele bolii nu sunt pe deplin cunoscute. principalii factori externi care influențează apariția bolii sunt: consumul de medicamente în timpul sarcinii, expunerea la radiații, consumul de droguri si alcool și  fumatul. De aceea, mamele ar trebui să evite pe cât posbil acești factori. De asemenea, persoanele cu despicătura de val palatin prezintă riscul de a avea un copil cu această malformație.

 

Problemele întâmpinate

Copiii care au această malformație sunt greu de hrănit, deoarece suptul și înghițitul sunt afectate de  comunicarea între cerul gurii și cavitatea nazala. Din fericire, există biberoane speciale concepute pentru sugarii cu această boală. În plus, adenoiditele și amigdalitele sunt afecțiuni des întâlnite la acești copii, însă doctorii nu aduc în discuție îndepărtarea amigdalelor, deoarece ele vor ajuta la pronunțarea mai clară a cuvintelor. De asemenea, uneori, dezvoltarea dinților și a maxilarului poate fi afectată de despicătura palatină. O parte din dinții de lapte sau permanenți pot lipsi,pot avea o formă anormală sau pot fi strâmbi.

 

Tratament

Metoda principală de îndepărtare a malformației este operația chirurgicală. În situații deosebite, sunt necesare mai multe intervenții chirurgicale secundare pentru a remedia complet problema. Se recomandă intervenția în primele 18 luni de viață. După operație, pot fi necesare anumite proceduri, precum: logopedia, consilierea psihologică, metode de îngrijire și corectare a dentiției. De asemenea, pregătirea psihologică înainte de operație este foarte importantă pentru copil pentru a evita eventualele traume postoperatorii.

Suportul moral al părinților este esențial în dezvoltarea psihică normală a copilului și în integrarea acestuia în colectivitate. În plus, trebuie să-și ajute copilul să treacă peste toate greutățile întâmpinate pentru a putea duce o viață normală.

Sarcina este un eveniment deosebit în viața oricărei femei și trebuie să facă cele mai bune alegeri pentru viitorul bebelușului ei. Fiecare analiză este deosebit de importantă pentru depistarea eventualelor anomalii.

bebeluș cu gura de lupBaby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane – trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.roNota pentru Gura de lup la copii: cauze, probleme înâmpinate și sfaturi pentru mămici: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 3,50 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile