Infecția cu virusul hepatitei B (HBV) în timpul sarcinii prezintă probleme de management unice atât pentru mamă, cât și pentru făt. Acestea includ efectele HBV asupra sănătății materne și fetale, efectele sarcinii asupra cursului infecției cu VHB, tratamentul hepatitei B în sarcină în timpul sarcinii și prevenirea transmiterii de la mamă la copil.

Prevenirea transmiterii de la mamă la copil reprezintă o componentă importantă a eforturilor principale de reducere a hepatitei B în sarcină, de tip cronic, deoarece transmiterea pe verticală este responsabilă pentru aproximativ jumătate din infecțiile cronice la nivel mondial. Riscul de a dezvolta o infecție cronică cu VHB este invers proporțional cu vârsta la momentul expunerii. Riscul este de până la 90% la cei expuși la naștere fără vaccinare, în timp ce riscul este mult mai mic (aproximativ 20-30%) la cei expuși în timpul copilăriei. Programele de screening matern și vaccinarea universală a sugarilor au redus în mod semnificativ ratele de transmisie.

Cum contactezi acest virus?

Unul dintre cele mai importante lucruri, dacă nu primul, ar fi acesta. Hepatita B este un virus extrem de infecțios care se răspândește prin sânge, spermă și alte fluide ale corpului. Dacă ești un purtător, este posibil să fi contractat virusul:

  • Prin contact sexual de la un alt transportator
  • La naștere (dacă mama ta a fost un transportator)
  • Prin împărțirea acelor sau folosirea accidentală a unui ac infectat
  • Folosind o periuță de dinți sau o mașină de ras care are o mică urmă a sângelui purtătorului pe ea (chiar dacă nu o poți vedea)
  • Prin facerea unui piercing sau a unui tatuaj într-un loc cu practici de igienizare săracă

 

Cum previi?

Hepatita B în sarcină devine mai problematică pentru că nu doar sănătatea ta este în joc. Primii pași sunt însă relativ simplu de urmat. Prevenția rămâne cel mai bun mod de tratament. Toate femeile gravide trebuie testate pentru hepatita B. Testarea este deosebit de importantă pentru femeile care se încadrează în grupuri cu risc sporit, cum sunt lucrătorii din domeniul sănătății, femeile din comunitățile etnice în care hepatita B este comună, soții sau partenerii care trăiesc cu o persoană infectată etc. Dacă ești gravidă, asigură-te că medicul te testează pentru hepatita B înainte de nașterea bebelușului, în mod ideal cât mai curând posibil în timpul primului trimestru.

Dacă testați pozitiv pentru hepatita B în sarcină, atunci nou-născutului trebuie să i se acorde imediat două vaccinuri în sala de nașteri:

  • Prima doză a vaccinului împotriva hepatitei B.
  • O doză de imunoglobulină hepatitică B (HBIG).

Dacă aceste două medicamente sunt administrate corect, nou-născutul are mai mult de 90% șanse de a fi protejat împotriva unei infecții hepatite B de-a lungul vieții. Trebuie să vă asigurați că bebelușul dvs. primește fotografiile rămase din serie în conformitate cu programul, pentru a asigura o protecție completă.

Pot să alăptez dacă am Hepatita B?

Alăptarea nu crește riscul transmiterii hepatitei B de la mamă la copil. Singura situație în care alăptarea poate prezenta un risc potențial de transmitere este atunci când mama are anumite sângerări sau răni ale sfârcurilor. Dacă există totuși o nesiguranță, consultă medicul tău de fiecare dată. Nu există o greșeală mai mare decât neinformarea sau presupunerea unor lucruri, fără ajutorul unei persoane specializate în domeniu.

Alege să te informezi riguros

Deși s-a concluzionat că medicamentele pot fi administrate în primele 12 ore de viață, nu există o a doua șansă de a proteja un copil odată ce această oportunitate este ratată. Prin urmare, se recomandă cu tărie ca profesioniștii din domeniul sănătății să administreze imediat aceste medicamente însala de nașteri pentru a evita întârzierile sau greșelile.

hepatita b in timpul sarciniiFoarte multe din bolile care apar în timpul sarcinii ar fi putut fi mult mai ușor de combătut dacă viitoarea mămică este foarte informată. Cu toate riscurile prezente în societatea de azi, multe femei prefer să-și ia toate măsurile de precauție necesare.

BabyStem oferă posibilitatea de a proteja copilul după naștere de până la 40 de boli grave, prin procedeul de recoltare a celulelor stem.  Siguranța lor vine din partea colaborării exclusive cu Seracell, care este banca de celule stem  nr. 1 din Germania, care oferă procedee profesionale de recoltare și depozitare a celulelor stem, pentru a putea combate posibilitatea apariției a mai mult de 40 de boli grave. Pentru mai multe detalii vizitează www.babystem.roNota pentru Hepatita B în sarcină: 3 lucruri IMPORTANTE de știut pentru viitoarele mămici: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 4,50 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile