Iată lista alimentelor ce trebuie evitate în sarcină

Există o serie întreagă de alimente care nu ar trebui consumate în cele nouă luni de sarcină, întrucât acestea ar putea să afecteze fătul. Astfel, este important să te informezi cu privire la alimentele interzise și să adopți un stil de viață sănătos, pentru o sarcină fără probleme.

Grija pentru cel mic se refletă atât prin adoptarea unui regim de viață sănătos, cât și prin recoltarea de celule stem la naștere. Baby Stem este partener Seracell și oferă servicii de recoltare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde.

 Iată lista alimenteleor interzise în timpul sarcinii

 

  1. Evită unele tipuri de brânză

În timpul sarcinii ar fi bine să eviți brânzeturile care eu o crustă albă pe deasupra sau brânzeturile cu mucegai, în special cele de capră, acestea putând fi consumate doar dacă au fost fierte înainte. De asemenea, ar trebui să eviți brânza moale, deoarece aceasta are mai puțin acid decât celelalte tipuri de brânză și conține mai multă umiditate, ceea ce înseamnă un mediu ideal pentru dezvoltarea unor tipuri de bacterii.

  1. Ia-ți gândul de la pateu

Evită toate tipurile de pateu, inclusiv pateurile vegetale, deoarece acestea pot conține anumite compomponente deloc indicate în timpul sarcinii. În plus, ar trebui să renunți la ouă crude sau parțial fierte și să te asiguri că acestea sunt bine gătite, pentru a preveni riscul intoxicării cu salmonella alimentară.

  1. Carnea negătită este riscantă în timpul sarcinii

Nu consuma niciodată carne crudă sau puțin gătită, deoarece poți risca să te îmbolnăvești de toxoplasmoză. Astfel, spală toate suprafețele sau ustensilele cu care ai pregătit carnea crudă, pentru a evita să răspândești microbii, în întreaga bucătărie. Toxoplasmoza este cauzată de un parazit ce se găsește în carnea crudă, în laptele nepasteurizat sau în apa nefiltrată.

  1. Atenție la ce tipuri de pește consumi

Poți consuma o gamă destul de largă de pește, deoarece acesta ajută la dezvoltarea fătului, însă trebuie să eviți peștele-rechin, peștele-spadă și nu trebuie să depășești mai mult de două bucăți de ton pe săptămnă. Tonul conține mai mult mercur decât celelalte tipuri de pește, așa că mare grijă la cantitate. Nici peștele gras nu este recomandat mai mult de două ori pe săptămână, astfel că va trebui să îți monitorizezi porțiile de păstrăv, macrou sau hering.

  1. Ai grijă la consumul de cafea și la cantitățile de sucuri care conțin cofeină

Nivelul crescut de cofeină poate duce la o greutate mică la naștere a celui mic, dar poate să dezvolte și probleme care îi pot afecta viața, în timp. Prea multă cofeină poate provoca, în cele mai grave cazuri, chiar și avortul spontan. Cofeina se regăsește de asemenea și în alimente precum ciocolata sau în unele băuturi energizante. Specialiștii sunt de părere că doza ideală de cofeină pe zi, în cazul unei gravide, este de 200 mg.

Baby Stem este partener Seracell și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. Baby Stem pune la dispoziția clienților săi un kit de recoltare dar și orice informație necesară. Pentru mai multe detalii, vizitează www.babystem.ro.

 

 

Nota pentru Iată lista alimentelor ce trebuie evitate în sarcină: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile