Cuprins:

 

Ecografia reprezintă acea metodă neinvazivă de diagnostic ce se efectuează cu ajutorul aparatului de ecograf care, cu ajutorul ultrasunetelor, poate prezenta imagini ale anumitor părți anatomice ale bebelușului aflat în uter. Principiul acestei ecografii este unul relativ simplu: o sondă emite ultrasunetele reflectate de anumite structuri anatomice măsurate, acestea fiind recepționate și transformate într-o imagine alb negru. Practic este precum o hartă acustică care desenează organele și țesuturile bebelușului în transformare, întâlnite în diferite planuri.

Ştim că îţi doreşti să ai grijă de sănătatea copilului tău încă de la începutul dezvoltării sale în uter, de aceea este recomandat să apelezi la ecografii în timpul sarcinii. Pe lângă acestea, recoltarea de celule stem la naștere, va ajuta la asigurarea viitorului bebeluș o viață liniștită, fără probleme medicale grave, întrucât acestea tratează peste 85 de boli grave. Baby Stem este partener Seracell, banca numărul  din Germania și oferă servicii de procesare și depozitare a celulelor stem.

Scopul acestor ecografiilor în timpul sarcinii este acela de a defecta anumite anomalii și defecte congenitale ce pot apărea la bebeluș pe parcursul dezvoltării, însă câte ecografii în timpul sarcinii este recomandat să faci și care sunt acestea?

Sunt recomandate 4 tipuri de ecografii foarte importante pe perioada sarcinii, cu ajutorul cărora se pot depista unele anomalii congenitale sau probleme de sănătate prezente la fătul în dezvoltare. Sunt și viitoare mămici care apelează în fiecare lună la câte un test ecografic, însă acest lucru nu este recomandat de cei de la U.S. Food and Drug Administration (FDA). Printr-un studiu realizat la sfârșitul anului 2016, FDA demonstrează că ultrasunetele pot avea efecte dăunătoare asupra dezvoltării fătului, iar numărul de ecografii în timpul sarcinii trebuie să se reducă la strictul necesar.

Principalele 4 ecografii în timpul sarcinii recomandate sunt

  1. Ecografia intravaginală se face în primele 7-8 săptămâni de sarcină. Scopul ei este să depisteze şi să confirme sarcina, dar şi pluritatea sarcinii şi dacă este intra sau extrauterină.
  2. Doppler se face în intervalul de 11-14 săptămâni de sarcină. Aceasta ecografie în timpul sarcinii stabileşte vârsta sarcinii, dar şi măsurătorile legate de modelul structural al creierului, a inimii, a coloanei vertebrale, a rinichilor şi a altor organe interne ale fătului şi măsurarea translucenței nucale pentru efectuarea Dublu Testului.
  3. Ecografia abdominală este recomandată în primele 17-18 săptămâni de sarcină. Aceasta ajută la verificarea vârstei fătului (vârsta gestațională), apreciază dimensiunile și poziția fătului, a placentei și a fluidului amniotic şi a cordonului ombilical și ajută la detectarea malformaţiilor congenitale.
  4. Ecografia morfofetală este cea mai importantă ecografie din timpul sarcinii, fiind cea mai minuțioasă. Se vor analiza toate părticele anatomice ale copilului, deoarece la această vârstă are majoritatea organelor formate, pentru detectarea anomaliilor. Aceasta ecografie se face în săptămânile 22-24 și se poate depista anemia fetală asociată cu incompatibilitatea de RH dintre părinți.

ecografiile detecteaza anumite anomalii

 

Unul dintre principalele secretele pe care ecografia le poate dezvălui este sexul copilului. Ecografiile din timpul sarcinii, începând cu trimestrul al 2-lea, dezvăluie sexul copilului, care începe să fie vizibil începând cu luna a patra, asta doar dacă poziţia lui din timpul ecografiei permite vizualizarea.

În cazul în care medicul depistează în timpul ecografiei anumite probleme sau anomalii, va indica efectuarea unor noi investigaţii sau va folosi informaţiile pentru a interveni în momentul naşterii micuţului.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane–trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.roNota pentru În timpul sarcinii când şi de ce trebuie să faci ecografii?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile