Infectia cu citomegalovirus in sarcina este des intalnita?

Citomegalovirus nu provoacă adesea simptome evidente, astfel încât este posibil să nu știi dacă l-ai contactat. Există șansa ca un copil nenăscut să fie infectat cu CMV. Acest lucru poate provoca probleme grave, deși nu se întâmplă, de obicei.

Cuprins:

 1. Ce este Citomegalovirusul?

CMV este un virus des întâlnit, mai ales la bebeluși și copii mici. Apare doar la oameni, nu și la animale. Acesta este membru al aceleiași familii de virusuri care provoacă varicela și febra glandulară. Toți acești viruși, inclusiv CMV, pot să rămână în viață, deși inactivi în organismul unei persoane timp de mulți ani după ce i-a contactat pentru prima dată.

  2. Cum te poți infesta cu CMV?

CMV se transmite de la persoană la persoană prin contactul cu fluidele corporale, cum ar fi saliva, mucoasa nazală, urină, secrețiile vaginale, spermă și laptele matern. Unele femei contactează CMV în timpul sarcinii. Acest lucru se întâmplă prin atingerea jucăriilor infectate ale copiilor sau a scutecelor murdare. De asemenea, este posibil ca CMV să fie luat prin contact sexual, transfuzie de sânge sau transplant de organe. Copii nenăscuți pot contacta CMV de la mamele lor prin uter. Foarte ocazional, bebelușii se pot infecta cu CMV în timpul alăptării.

 3.  Cum știi că ai CMV?

CMV nu produce, de obicei, simptome vizibile. Cu toate acestea, la unele persoane, poate provoca simptome ușoare similare cu cele ale febrei glandulare, cum ar fi febra, glandele umflate și tusea sau frisoanele.

 4. Poate fi prevenit CMV?

Cea mai bună modalitate de a evita infectarea cu CMV este prin practicarea unei igiene bune.

Dacă ești gravidă, urmează următoarele sfaturi:

  • În mod regulat, spală-ți mâinile cu apă și săpun,
  • Curăță cu regularitate suprafețele și obiectele care pot avea pe ele lichide ale corpului
  • Poartă mănuși atunci când schimbi scutece
  • Evită contactul cu saliva copiilor
  • Evită împrumutul de ustensile sau periuțe de dinți

Cu o igienă riguroasă, poți preveni infestarea cu citomegalovirus!

 

Voteaza Infectia cu citomegalovirus in sarcina este des intalnita?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile