Infecția urinară în timpul alăptării: Afectează sau nu laptele matern?

Infecția urinară în timpul alăptării: Afectează sau nu laptele matern?

 

Ca și cum nu ar fi fost destule lucruri care îți ocupă ziua ca proaspătă mămică, experimentarea unei infecții urinare în alăptare este doar cireașa de pe tort. Ce măsuri trebuie să iei pentru tratarea infecției în timp ce alăptezi? Care sunt simptomele și ce trebuie să faci?

Află totul din acest articol. Semnele ignorate ale unei infecții urinare îți pot afecta rinichii și pot pune în pericol sănătatea.

 

Cuprins

 

 

Simptomele infecției urinare

Viața este plină de schimbări majore acum, atât în casa ta, cât și în corpul tău. Este important să îmbrățișați aceste modificări, recunoscând în același timp posibilitatea de a contacta o infecție urinară în timp ce alăptezi, astfel încât să poți observa simptomele și să începi tratamentul.

 

 Simptome comune ale infecției urinare

O infecție a tractului urinar apare atunci când bacteriile călătoresc prin uretra. Acest lucru poate infecta vezica urinara, ureterul, uretra și rinichii, asa că este important să începeți tratamentul cât mai curând posibil. Natura delicată a acestei infecții îi determină pe mulți să o considere tabu, dar să te simții jenată de aceasta. Se estimează că jumătate dintre femei vor experimenta o infecție urinară la un moment dat.

De aceea este important să recunoaștem simptomele pentru a o putea trata în timp util. Unele dintre simptomele comune sunt enumerate aici pentru tine:

  • Urinare frecventa
  • Durere la nivelul abdomenului inferior și a spatelui
  • O senzație de arsură în timpul urinării
  • Urinare dureroasă
  • Simți nevoia de a urina, dar golești doar o cantitate mică
  • Urină cu sânge sau tulbure
  • Urină cu un miros neplăcut
  • Frisoane, greață, febră sau vărsături

Dacă experimentezi oricare dintre simptomele de mai sus, contactează imediat medicul pentru a începe un plan de tratament, chiar dacă ai această infecție în timp ce alăptezi. Există o mulțime de opțiuni de tratament sigure pentru tine pe care medicul să le ia în considerare.

 

 Infecția urinară postpartum

Woman holding hand near toilet bowl - health problem concept

Unii oameni nu-și dau seama că poți contacta o infecție a tractului urinar postpartum mult mai ușor. Adevărul este că este posibil ca anumiți microbi să contamineze tractul urinar în orice moment. În timpul sarcinii, copilul pune presiune pe vezica urinară și este posibil să nu o poți goli complet. În timpul travaliului, mușchii pelvieni au fost tensionați și pot fi mai slabi decât după naștere.

Aceste două lucruri înseamnă că este posibil să nu poți controla fluxul de urină așa cum ai putut înainte, ceea ce permite bacteriilor să rămână și în tractul urinar. În timpul alăptării, este mai ușor ca bacteriile să pătrundă în uretră datorită unei mucoase subțiri vaginale de la estrogen, care este mai puțin în sistemul tău. Din fericire, există antibiotice ce pot fi administrate în timpul alăptării.

 

Nota pentru Infecția urinară în timpul alăptării: Afectează sau nu laptele matern?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (18 note, media: 3,78 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile