Înotul în timpul sarcinii – Află cum impactează evoluția sarcinii


Ajută înotul în timpul sarcinii sau nu? Află acum părerea specialiștilor!

Cuprins

Beneficiile înotului în timpul sarcinii
Sfaturi generale de înot pentru sarcină

 

Sportul în timpul sarcinii poate fi un subiect sensibil cu multe argumente pro și contra. Sarcina ar putea fi considerată un antrenament în sine, iar în zilele noastre, viitoarele mămici preferă să nu modifice semnificativ rutina exercițiilor din cauza faptului că sunt însărcinate.

Deși multe forme de exerciții fizice sunt de obicei considerate prea agresive și, prin urmare, nu sunt recomandate în timpul sarcinii, înotul, pe de altă parte, este o excepție.

Adesea considerat un sport cu impact foarte scăzut, înotul oferă femeilor însărcinate o metodă sigură de a face mișcare, deoarece apa sprijină parțial greutatea, diminuând povara asupra coloanei vertebrale și a membrelor.

 
Beneficiile înotului în timpul sarcinii
Orice tip de exercițiu aerobic în timpul sarcinii poate să o ajute atât pe viitoarea mamă, cât și pe copil, prin întărirea inimii și eficientizarea activității sanguine. Acest lucru îmbunătățește circulația în întregul corp și crește nivelurile de oxigen din sânge.

  • Fiind una dintre cele mai sigure forme de exerciții fizice pentru femeile însărcinate, iată și beneficiile sale:
    Antrenează grupurile mari de mușchi (brațe și picioare).
    Are un impact redus și un efect delicat asupra corpului. Apa împiedică supraîncălzirea și previne vătămarea prin sprijinirea articulațiilor și ligamentelor pe măsură ce înoți, ceea ce este deosebit de util pentru viitoarele mămici.
    Contracarează creșterea tensiunii din spate care se extinde de la nivelul burții.
    Te poate ajuta să îți menții greutatea într-o formă sănătoasă.
    Apa previne umflarea mâinilor și a picioarelor.

Sfaturi generale de înot pentru sarcină

Încearcă să înoți timp de 20 până la 30 de minute în cele mai multe, dacă nu toate, în toate zilele săptămânii. Dacă ai înotat în mod regulat înainte de sarcină, ar trebui să poți continua fără prea multe modificări. Asigură-te că știi semnele de avertizare pentru a încetini sau a opri exercitarea.

Dacă nu ai făcut deloc exerciții înainte de sarcină, este bine să înoți, dar să consulți mai întâi medicul ginecolog. Dacă este în regulă, începe încet, întinde-te bine să te încălzești și ai grijă să nu te obosești prea mult.

Bea apa! Când înoți, poate fi ușor să uiți să te hidratezi. O bună orientare este să încerci să bei un pahar de apă înainte de a începe să înoți, iar apoi câte un pahar pentru fiecare 20 de minute de înot și un pahar după ce ieși din piscină. În perioada de vară ai nevoie de mai multă apă.

Mergi cu atenție. Amintește-ți, o femeie însărcinată își schimbă centrul de greutate. Așa că, fii foarte precaută atunci când mergi pe suprafețe alunecoase, inclusiv pe puntea piscinei și în vestiar.
Intră în piscină, nu sări!

Copilul în creștere nu poate face față modificărilor create atunci când schimbi rapid altitudinea sub presiunea apei, iar impactul scufundării în apă este riscant.

inot in sarcina

 

Nu îți ține respirația. Bebelușul are nevoie de oxigen, deci asigură-te că îți menții respirația constantă și continuă în timp ce înoți.

Regula de aur: Când înoți în timpul sarcinii, asculta-ți corpul în orice moment. Îți va spune când trebuie să te oprești, prin diferite semne.

Dacă vrei să ai un bebeluș fericit, protejează-i sănătatea! Informează-te despre recoltarea celulelor stem de pe www.babystem.ro

Voteaza Înotul în timpul sarcinii – Află cum impactează evoluția sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile