Cuprins

Fertilizarea in Vitro este procesul de fecundare prin extragerea ovulelor, preluarea unei probe de spermă, apoi combinarea manuală a unui ovul și a spermei într-un vas de laborator. Embrionul este apoi transferat în uter.

 Avantajele fertilizării în vitro

Fertilizarea in vitro reprezintă o șansă pentru acele cupluri care nu pot concepe un copil, dar și-l doresc foarte mult. Avantajul principal al acestei proceduri este obținerea unei sarcini și a unui copil sănătos în următoarele cazuri:

Tuburi falopiene blocate: pentru femeile cu tuburi falopiene blocate sau deteriorate, Fertilizarea in Vitro oferă cea mai bună oportunitate de a avea un copil.

Pacienți mai în vârstă / pacienți cu rezervă ovariană scăzută: Fertilizarea In Vitro poate fi utilizată pentru a maximiza șansele de a concepe pentru pacienții cu o vârstă mai înaintată.

Infertilitate masculină: cuplurile cu o problemă de infertilitate masculină vor avea șanse mult mai mari de a concepe un copil cu ajutorul fertilizării decât în cazul unei fecundări în mod natural.

Infertilitate inexplicabilă: 1 din 6 cupluri suferă probleme de fertilitate și uneori acestea rămân nediagnosticate după investigații. Acești pacienți pot beneficia de intervenția de fertilizare in vitro.

Sindromul ovarului polichistic: aceasta este o afecțiune frecventă în care există un dezechilibru hormonal care duce la cicluri menstruale neregulate.

Endometrioza: Pacienții cu endometrioză, unde părți ale mucoasei uterului cresc în afara pântecului, ar putea să opteze pentru Fertilizarea in Vitro, deoarece s-a dovedit de succes și în acest caz.

 Care sunt riscurile asociate cu fertilizarea in vitro?

Ca și în cazul majorității procedurilor medicale, există riscuri potențiale. Simptomele mai severe includ următoarele:

  •         Greață sau vărsături
  •         Frecvența urinară scăzută
  •         Senzație de slăbiciune
  •         Dureri severe de stomac și balonare
  •         Creșterea în greutate de zece kilograme în decurs de trei până la cinci zile

Dacă prezinți oricare dintre aceste simptome de mai sus, contactează imediat medicul. Riscurile suplimentare ale Fertilizării in Vitro includ următoarele:

Extragerea ovulelor poate avea riscuri de sângerare, infecție și deteriorare a intestinului sau vezicii urinare.

Șansa unei sarcini multiple este crescută odată cu utilizarea tratamentului de fertilitate. Există riscuri și preocupări suplimentare legate de naștere, inclusiv riscul crescut de naștere prematură și greutatea scăzută la naștere.

Tehnologia de reproducere asistată implică un angajament fizic, financiar și emoțional semnificativ din partea unui cuplu. Stresul psihologic și problemele emoționale sunt frecvente, mai ales dacă fertilizarea in vitro nu are succes.

Așadar, fertilizarea in vitro reprezintă o oportunitate pentru acele cupluri care își doresc copii, dar, din diverse cauze nu reușesc sa conceapă unul.Voteaza Inseminare in vitro – Beneficii, riscuri si alte lucruri pe care trebuie sa le cunoasca o femeie despre acest procedeu!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile