Inseminare in vitro – Beneficii, riscuri si alte lucruri pe care trebuie sa le cunoasca o femeie despre acest procedeu!

Cuprins

Fertilizarea in Vitro este procesul de fecundare prin extragerea ovulelor, preluarea unei probe de spermă, apoi combinarea manuală a unui ovul și a spermei într-un vas de laborator. Embrionul este apoi transferat în uter.

 Avantajele fertilizării în vitro

Fertilizarea in vitro reprezintă o șansă pentru acele cupluri care nu pot concepe un copil, dar și-l doresc foarte mult. Avantajul principal al acestei proceduri este obținerea unei sarcini și a unui copil sănătos în următoarele cazuri:

Tuburi falopiene blocate: pentru femeile cu tuburi falopiene blocate sau deteriorate, Fertilizarea in Vitro oferă cea mai bună oportunitate de a avea un copil.

Pacienți mai în vârstă / pacienți cu rezervă ovariană scăzută: Fertilizarea In Vitro poate fi utilizată pentru a maximiza șansele de a concepe pentru pacienții cu o vârstă mai înaintată.

Infertilitate masculină: cuplurile cu o problemă de infertilitate masculină vor avea șanse mult mai mari de a concepe un copil cu ajutorul fertilizării decât în cazul unei fecundări în mod natural.

Infertilitate inexplicabilă: 1 din 6 cupluri suferă probleme de fertilitate și uneori acestea rămân nediagnosticate după investigații. Acești pacienți pot beneficia de intervenția de fertilizare in vitro.

Sindromul ovarului polichistic: aceasta este o afecțiune frecventă în care există un dezechilibru hormonal care duce la cicluri menstruale neregulate.

Endometrioza: Pacienții cu endometrioză, unde părți ale mucoasei uterului cresc în afara pântecului, ar putea să opteze pentru Fertilizarea in Vitro, deoarece s-a dovedit de succes și în acest caz.

 Care sunt riscurile asociate cu fertilizarea in vitro?

Ca și în cazul majorității procedurilor medicale, există riscuri potențiale. Simptomele mai severe includ următoarele:

  •         Greață sau vărsături
  •         Frecvența urinară scăzută
  •         Senzație de slăbiciune
  •         Dureri severe de stomac și balonare
  •         Creșterea în greutate de zece kilograme în decurs de trei până la cinci zile

Dacă prezinți oricare dintre aceste simptome de mai sus, contactează imediat medicul. Riscurile suplimentare ale Fertilizării in Vitro includ următoarele:

Extragerea ovulelor poate avea riscuri de sângerare, infecție și deteriorare a intestinului sau vezicii urinare.

Șansa unei sarcini multiple este crescută odată cu utilizarea tratamentului de fertilitate. Există riscuri și preocupări suplimentare legate de naștere, inclusiv riscul crescut de naștere prematură și greutatea scăzută la naștere.

Tehnologia de reproducere asistată implică un angajament fizic, financiar și emoțional semnificativ din partea unui cuplu. Stresul psihologic și problemele emoționale sunt frecvente, mai ales dacă fertilizarea in vitro nu are succes.

Așadar, fertilizarea in vitro reprezintă o oportunitate pentru acele cupluri care își doresc copii, dar, din diverse cauze nu reușesc sa conceapă unul.

Voteaza Inseminare in vitro – Beneficii, riscuri si alte lucruri pe care trebuie sa le cunoasca o femeie despre acest procedeu!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile