Insuficiența orelor de somn la bărbați poate afecta fertilitatea

Ca și femeie care își dorește să rămână însărcinată, suntem  siguri că știi tot ceea ce ai de făcut pentru a-ți stimula fertilitatea: faci exerciții, mănânci sănătos, iei vitamine prenatale, ai redus consumul de alcool și cofeină. Dar ți-ai concentrat atenția și asupra soțului tău?!? Te-ai gândit că sănătatea lui poate crește șansele de a rămâne însărcinată? Noile studii arată că, atunci când bărbatul doarme între șapte și opt ore pe noapte, șansele de fertilitate cresc.

Grija pentru familia ta înseamnă și un minim de asigurare pe care părinții o pot oferi pentru eventualele probleme ce pot apărea pe parcursul vieții celui mic. Recoltarea de celule stem este importantă pentru ca cel mic să ducă o viață frumoasă, presărată cu momente minunate. Baby Stem vine în ajutorul părinților și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la prețuri avantajoase.

Lauren Wise, de la Școala de Sănătate Publică a Universității din Boston, a făcut cea mai recentă cercetare sub acest aspect și a studiat 790 de cupluri, constatând că atunci când bărbatul doarme mai puțin de șase ore sau mai mult de nouă ore pe seară, șansele de a-și lăsa partenera însărcinată scad la jumătate.

Bărbaţii care dormeau sub șase ore pe noapte tindeau să aibă şi un stil de viaţă mai puţin sănătos: aveau greutate mai mare, consumau mai mult alcool şi erau, în proporţie mai mare, fumători.

E posibil, de asemenea, ca problemele de somn să afecteze nivelul de testosteron, hormon sexual masculin. Un alt studiu arătase că privarea de somn reduce producţia acestui hormon în organism.

Specialiştii consideră că durata ideală a somnului la adulţi este de 7-8 ore pe noapte. Dar în ţările dezvoltate oamenii dorm adesea mult mai puţin: în  Marea Britanie, de pildă, durata medie a somnului de noapte este de 6 ore şi 7 minute.

Se pare că, dacă iți dorești să rămâi gravidă, soluția este să te concentrezi pe sănătatea ambilor parteneri, având grijă ca soțul tău să se odihnească suficient.

Baby Stem este partener Seracell și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. Baby Stem pune la dispoziția clienților săi un kit de recoltare dar și orice informație necesară. Pentru mai multe detalii, vizitează www.babystem.ro.