Intarcatul: TOP 5 metode care sa te ajute sa faci intarcarea copilului mai ușoară

Ca proaspătă mamă, probabil ai luat decizia de a oferi copilului tău beneficiile uimitoare ale laptelui matern. Exact ca fiecare mămică, dar și copil, și fiecare experiență de alăptare este diferită – iar ca orice experiență, aceasta începe și se termină în circumstanțe unice. Indiferent de factorii care au cântărit în decizia ta de a înțărca, știi că poate fi un moment foarte emoțional – te-ai putea simți ușurată, confuză, tristă sau o combinație a tuturor acestor emoții. Cu toate acestea, simte-te mândră de ceea ce ai realizat până în această clipă, fie că ai alăptat timp de 2 săptămâni sau 2 ani. Ai oferit bebelușului cea mai bună nutriție atât timp cât ai putut – și a fost un lucru uimitor.

Fie că hotărăști să lași copilul să decidă când să se producă înțărcarea (înțărcarea condusă de bebeluși), fie să direcționezi singură procesul (înțărcarea condusă de mamă), iată câteva sfaturi pentru înțărcare pentru a ușura acest moment.

1.   Înlocuiește sau distrage-i atenția

Încearcă să anticipezi când micuțul tău va dori să mănânce, astfel încât tu să fii pregătită să-i oferi o altă alternativă sau îi distragi atenția cu un joc de care se bucură. De exemplu, atunci când vine ora mesei, oferă-i în schimb o gustare pe care o adoră sau distrage-l cu un joc, dându-i apoi alimentul dorit de tine.

2.   Scurtează durata alăptatului sau amână momentul său

Prin scurtarea intervalului de timp pe care îl petreci alăptând sau prin întârzierea acesteia, poți ajuta treptat copilul să fie mai puțin interesat de alăptare. Dacă micuțul tău cere să fie alăptat, îî poți spune fie „nu acum, ci mai târziu”, sau „ în câteva minute”, astfel încât să-și ocupe timpul cu altceva și să uite de această dorință.

3.   Compensează cu alte lucruri făcute împreună

Mulți copii vor să fie alăptați atât pentru nutriție, cât și pentru confortul și starea de bine pe care o resimt, așa că, în timp ce sunteți în procesul de înțărcare, asigură-te că îi oferi același timp copilului tău, dar pentru joacă sau alte activități care îi fac plăcere.

4.   Este în regulă să spui „nu”

Este important pentru tine să îți oferi libertatea de a spune „nu.” În timp ce vrei să respecți sentimentele și dorințele copilului tău, ar trebui să faci și ceea ce este bine pentru tine. Acest lucru este valabil mai ales atunci când micuțul tău începe să crească și are tendința de a ciupi sau de a fi agresiv cu sânii. Astfel, nu te mai pune într-o postură inconfortabilă și alege să spui „stop”.

5.   Introduce-l în mesele în familie
Breastfeeding mother using a smartphone

Încearcă să mâncați împreună cu ceilalți membri ai familiei cât mai ses, deoarece copilul se va adapta rapid la acest obicei. După ce bebelușul a acceptat diversificarea mâncării, încearcă să intrați într-o rutină servindu-le masa în același timp în fiecare zi.

Statutul de mămică nu este întotdeauna ușor, însă punând mici trucuri în aplicare și adăugând multă răbdare, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Nota pentru Intarcatul: TOP 5 metode care sa te ajute sa faci intarcarea copilului mai ușoară: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 3,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile