Ketonal In Sarcina – Riscuri & Contraindicatii – Babystem.ro

Cuprins 

În timpul sarcinii, orice tratament administrat pentru diferitele afecțiuni întâmpinate poate avea efecte nocive atât pentru viitoarea mamă, cât și pentru făt. De aceea, este foarte importantă documentarea asupra medicamentelor și a dozajului acestora. Ketonal este unul dintre cele mai căutate medicamente când vine vorba de tratarea durerilor. Însă, dacă ești însărcinată te vei întreba, cu siguranță, dacă îl poți folosi și tu.

Ce este Ketonal?

Ketonalul conţine ketoprofen şi alte ingrediente precum: stearat de magneziu, dioxid de siliciu sau coloidal anhidru, fiind indicat pentru tratarea bolilor reumatice inflamatorii, degenerative şi metabolice şi pentru ameliorarea durerii în anumite sindroame dureroase. Ketoprofenul aparține unei clase de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS ajută la reducerea durerii, inflamației și febrei. Ajută la reducerea inflamării prin scăderea nivelului de prostaglandină, o substanță asemănătoare hormonului care provoacă, de obicei, inflamație.

Administrarea de ketonal în timpul sarcinii

Pentru simplificarea utilizarii medicamentelor în timpul sarcinii acestea au fost împărțite în 5 clase în funcție de riscul utilizării lor, în clasa A fiind cele mai sigure, crescând gradual riscul lor până la clasele C și D. Ketonalul este un medicament ce face parte din categoria C. Astfel:

  1. Cercetările pe animale au arătat efecte adverse asupra fătului atunci când mama administrează medicamentul.
  2. Nu au fost efectuate suficiente studii pe oameni pentru a se demonstra siguranța administrării medicamentului în timpul sarcinii.

Discută cu medicul tău despre acest medicament dacă ești gravidă sau intenționezi să ai un copil. Acest medicament trebuie utilizat în timpul sarcinii numai dacă beneficiul potențial justifică riscul potențial. În cazul în care afli că ești însărcinată în timp ce administrezi acest medicament, sună-ți  imediat medicul.

Îngrijirea în cele 9 luni de sarcină este extrem de importantă, influențând sănătatea bebelușului. O alimentație sănătoasă, combinată cu o atenție sporită asupra activităților efectuate și medicamentelor administrate vor influența în bine sarcina.

Voteaza Ketonal In Sarcina – Riscuri & Contraindicatii – Babystem.ro: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile