Sarcina este cea mai frumoasă perioadă prin care o femeie poate ar trebui să treacă, cel puțin o dată în viață. Sunt nouă luni de provocări, de noi stări, de la o zi la alta, nouă luni în care fătul se dezvoltă armonios și se pregătește să vină pe lume.

Viitoarele mămici experimentează, pe toată perioada sarcinii, diverse stări, de la euforie excesivă, la stări de depresie, de la zâmbete largi și optimism, la pesimism și gânduri negre, provocare de o grijă excesivă, iar  acesta este doar începutul.

Toate aceste schimbări își pun amprenta nu numai asupra viitoarei mămici, ci și a pruncului din pântec, întrucât orice tresărire sau orice emoție puternică pe care mama sa o simte, se transmite direct către el și-i poate influența dezvoltarea.

Legătura dintre viitoarea mămică și prunc, de dinainte de a se cunoaște

De-a lungul timpului, știința a dovedit faptul că fătul este capabil să perceapă sunete, vibrații și lumină și poate astfel, să dezvolte o legătură puternică cu corpul mamei sale și cu lumea exterioară. Legătura care se creează în cele nouă luni de sarcină dintre mamă și făt atinge apogeul în momentul aducerii pe lume a celui mic și continuă, pentru tot restul vieții. Acesta este și motivul pentru care bebelușii se liniștesc atunci când simt prezența mamei în jurul lor, chiar dacă nu o pot vedea sau auzi.

Stările emoționale puternice ale mamei pot afecta fătul?

Gravidele trebuie să fie extrem de atente la felul în care își controlează emoțiile, trăirile, gândurile și activitățile. Un efort major poate dăuna sănătății mamei și implicit, pruncului, în timp ce o stare de continuă agitație și neliniște va avea, de asemenea, efecte dăunătoare asupra amândurora. Până în momentul nașterii, cei doi sunt, de fapt, un întreg. Pe parcursul celor nouă luni, schimbul de substanțe nutritive este asigurat de cordonul ombilical, pentru ca fătul să devină din ce în ce mai puternic, însă tot cordonul ombilical este cel care „transmite” și hormoni de stres sau molecule generate de infecții sau inflamații.

Cordonul ombilical este esențial atât în perioada sarcinii, cât și la scurt timp după naștere, deoarece conține celule stem tinere, care pot fi depozitate și folosite în tratarea a peste 85 de boli grave.

Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de prelucrare și stocare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. În plus. În cazul exprimării dorinței părinților de a fi eliberată proba, aceasta va ajunge la oricare centru de transplant, în mai puțin de 72 de ore, datorită acreditărilor EU-GMP.

Care sunt principalele griji ale femeilor însărcinate?

Viitoarele mămici sunt preocupate de foarte multe aspecte, atunci când vine vorba despre sarcina lor. Principalele griji ale acestora sunt legate de primul trimestru de sarcină, care este, de cele mai multe ori cel mai greu, deoarece în această perioadă riscul de a pierde sarcina este cel mai crescut.

De asemenea, gravidele își fac griji vis-a-vis de starea de sănătate a fătului, de posibilele boli moștenite genetic, de aceea controalele regulate sunt indicate, mai ales în perioada celor nouă luni de sarcină.

Stările instabile de dispoziție, greutatea în a depune efort, a se deplasa, durerile de cap, de mijloc sau de picioare, se află și ele în topul principalelor preocupări ale viitoarelor mămici.

Grija pentru cel mic începe odată cu confirmarea sarcinii și nu încetează niciodată. Decizia de a recolta celule stem la naștere este una extrem de importantă, deoarece îi asigură celui mic un viitor liniștit, lipsit de evenimente medicale grave.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane –  trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.Nota pentru Legătura dintre viitoarele mămici și făt: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 4,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile