Legătura dintre viitoarele mămici și făt

Sarcina este cea mai frumoasă perioadă prin care o femeie poate ar trebui să treacă, cel puțin o dată în viață. Sunt nouă luni de provocări, de noi stări, de la o zi la alta, nouă luni în care fătul se dezvoltă armonios și se pregătește să vină pe lume.

Viitoarele mămici experimentează, pe toată perioada sarcinii, diverse stări, de la euforie excesivă, la stări de depresie, de la zâmbete largi și optimism, la pesimism și gânduri negre, provocare de o grijă excesivă, iar  acesta este doar începutul.

Toate aceste schimbări își pun amprenta nu numai asupra viitoarei mămici, ci și a pruncului din pântec, întrucât orice tresărire sau orice emoție puternică pe care mama sa o simte, se transmite direct către el și-i poate influența dezvoltarea.

Legătura dintre viitoarea mămică și prunc, de dinainte de a se cunoaște

De-a lungul timpului, știința a dovedit faptul că fătul este capabil să perceapă sunete, vibrații și lumină și poate astfel, să dezvolte o legătură puternică cu corpul mamei sale și cu lumea exterioară. Legătura care se creează în cele nouă luni de sarcină dintre mamă și făt atinge apogeul în momentul aducerii pe lume a celui mic și continuă, pentru tot restul vieții. Acesta este și motivul pentru care bebelușii se liniștesc atunci când simt prezența mamei în jurul lor, chiar dacă nu o pot vedea sau auzi.

Stările emoționale puternice ale mamei pot afecta fătul?

Gravidele trebuie să fie extrem de atente la felul în care își controlează emoțiile, trăirile, gândurile și activitățile. Un efort major poate dăuna sănătății mamei și implicit, pruncului, în timp ce o stare de continuă agitație și neliniște va avea, de asemenea, efecte dăunătoare asupra amândurora. Până în momentul nașterii, cei doi sunt, de fapt, un întreg. Pe parcursul celor nouă luni, schimbul de substanțe nutritive este asigurat de cordonul ombilical, pentru ca fătul să devină din ce în ce mai puternic, însă tot cordonul ombilical este cel care „transmite” și hormoni de stres sau molecule generate de infecții sau inflamații.

Cordonul ombilical este esențial atât în perioada sarcinii, cât și la scurt timp după naștere, deoarece conține celule stem tinere, care pot fi depozitate și folosite în tratarea a peste 85 de boli grave.

Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de prelucrare și stocare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. În plus. În cazul exprimării dorinței părinților de a fi eliberată proba, aceasta va ajunge la oricare centru de transplant, în mai puțin de 72 de ore, datorită acreditărilor EU-GMP.

Care sunt principalele griji ale femeilor însărcinate?

Viitoarele mămici sunt preocupate de foarte multe aspecte, atunci când vine vorba despre sarcina lor. Principalele griji ale acestora sunt legate de primul trimestru de sarcină, care este, de cele mai multe ori cel mai greu, deoarece în această perioadă riscul de a pierde sarcina este cel mai crescut.

De asemenea, gravidele își fac griji vis-a-vis de starea de sănătate a fătului, de posibilele boli moștenite genetic, de aceea controalele regulate sunt indicate, mai ales în perioada celor nouă luni de sarcină.

Stările instabile de dispoziție, greutatea în a depune efort, a se deplasa, durerile de cap, de mijloc sau de picioare, se află și ele în topul principalelor preocupări ale viitoarelor mămici.

Grija pentru cel mic începe odată cu confirmarea sarcinii și nu încetează niciodată. Decizia de a recolta celule stem la naștere este una extrem de importantă, deoarece îi asigură celui mic un viitor liniștit, lipsit de evenimente medicale grave.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane –  trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.

Nota pentru Legătura dintre viitoarele mămici și făt: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 4,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile