În acest articol vei găsi răspunsuri fascinante la întrebarea care te macină de ceva vreme: Cât de mult înțelege copilul meu?

Ştim cât de important este pentru tine să înțelegi tot ce este legat de bebelușul tău și de nevoile sale, de aceea noi, cei de la Baby Stem, îţi suntem alături cu servicii de recoltare şi stocare celule stem la cele mai înalte standarde. Baby Stem restabileşte definiţia profesionalismului în domeniul recoltării, fiind partener certificat şi unic Seracell pe teritoriul ţării noastre.

Fiecare părinte este de părere că bebelușul său este un geniu. Și poate că acest lucru este adevărat atunci când luați în considerare cantitatea uimitoare de informații pe care le dobândește un nou-născut. Simțurile sale au început să se dezvolte încă din timp ce se afla în uter și progresează într-un ritm uimitor în primul an. Departe de a fi un pachet mic neajutorat, bebelușul tău procesează foarte multe informații.

Auzul bebelușilor

Auzul pare să devină funcțional începând de la 26 de săptămâni. Fătul reacționează la vocea și bătăile inimii mamei și la vibrațiile corpului ei. Astfel, se pun bazele relației dintre mamă și bebeluș.

În prima partea vieții, bebelușul reacționează la sunete prin tresăriri, prin modificarea pulsului și a respirației. Mai apoi copilul își va putea întoarce capul spre zona de unde se propagă sunetul. Până în 6 luni, bebelușii par a se asculta pe ei înșiși în timp ce gânguresc, făcând pauze între sunete.

Multe exeperimente au arătat că, atunci când sugarii sunt în brațele mamelor, în timp ce mănâncă, ei își întorc capul spre direcția din care aud zgomote. Într-un alt studiu s-a constat că sugarii de 3 zile sugeau mai mult de la sânul care activa o înregistrare pe care au auzit-o frecvent în ultimele 6 săptămâni de sarcină. Alte studii au arătat cum că bebelușii de 2-4 zile sunt mai receptivi atunci când aud sunetele pe care le-au auzit și în timpul în care erau în burta mamei. Dar cum putem știi că aceste preferințe s-au format în timpul nașterii? Bebelușii sunt puși în situiația de a alege sânul la care să sugă, de aceea ei aleg partea de unde suntul mamei se aude ca în uter, și nu direct. Vorbitul cu bebelușii este recomandat atât pentru mame, cât și pentru tătici!

Mirosul și gustul

Începând cu cea de-a 12-a săptămână de sarcină, fătul înghite o parte din lichidul amniotic în care plutește, stimulând simțul incipient al gustului. Celulele gustative mature apar cam în săptămâna a 14-a de sarcină. Astfel, preferințele culinare ale mamei, se transmit viitorului bebeluș. După naștere, aromele și mirosurile continuă să se transmită prin intermediul laptelui matern. Astfel, contactul aroma alimentelor sănătoase, poate crește șansele ca în perioada de înțărcare și de diversificare, bebelușul să accepte acele alimente. Cercetările au mai arătat faptul că puși în situația de a alege între lapte matern și formulă de lapte praf, după miros, bebelușii în vârstă de numai 3 și 4 zile preferă laptele matern.

Se pare că încă din primele zile de viață, preferăm gustul de dulce gusturilor de acru, amar sau sărat, laptele matern fiind și el destul de dulce. Ne putem folosi de această informație, pentru a găsi metode prin care să „îndulcim” perioadele mai dificile de adaptare ale bebelușului la viața extrauterină.

Introducerea alimentelor solide se face atunci când bebelușul este pregătit (de obicei, la vârsta cuprinsă între 4 și 6 luni). Este indicat să furnizați o dietă variată în alimentația copilului. Rețineți că introducerea de alimente noi poate fi mai dificilă pentru un copil hrănit cu biberonul, deoarece are aceeași gust la fiecare proces de alimentare. Dacă ai expus bebelușul la arome diferite prin laptele matern, poate că e mai dispus să le accepte când începe acest proces.

Văzul la bebeluși

Comparativ cu celelalte simțuri, văzul este cel mai puțin dezvoltat la naștere, neuroanatomia ochiului nefiind difinitivată. Chiar și așa, există câteva repere după care ne putem ghida în interacțiunea cu cei mici. Nou născuții focalizează cel mai bine la o distanță de aproximativ 30 de centimetri, care este de regulă distanța dintre el și chipul persoanei care îl ține în brațe. Cu timpul acuitatea vizuală se îmbunătățește. Spre patru luni deja pot percepe diferențe între culori, între roșu, verde, albastru și galben. Reușesc să urmărească cu privirea o țintă aflată în mișcare în fața ochilor, iar câmpul vederii periferice devine din ce în ce mai amplu.

Mama va fi prima persoana care va fi perceput clar de către sugar, apoi va ajunge să distingă cu timpul și alte obiecte din mediul său înconjurător. Există o tedință înnăscută de a recunoaște chipul uman, însă la început sunt câteva aspecte pe care se focalizează bebelușii, precum zona ochiilor, conturul buzelor și coafura.

Nou-născuții au un ceas biologic care le reglează ciclul zilnic de alimentație și somn, acestea purtând denumirea de cicluri periodice de somn liniștit, somn activ, o stare foarte scurtă intermediară între somn și starea alertă, apoi stare alertă agitată și starea de plâns. Bebelușii dorm aproximativ 75% din timp, ajungând la o medie de până la 18 ore pe zi, cu pauze o dată la 3-4 ore pe durata celor 24 de ore, pentru a mânca.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane–trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe informaţii, accesaţi accesează secțiunea dedicată din site-ul nostru.

 

 Voteaza Lumea prin ochii celui mic: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile