Malformaţiile congenitale sunt defecte de sănătate serioase, la nivel fizic sau la nivelul structurii funcţiilor vitale și de metabolism, de care copilul suferă încă de la naştere, dar devin vizibile mult mai târziu, după ce acesta se dezvoltă. Acestea pot avea origine genetică, infecţioasă sau de mediu, deşi de cele mai multe ori, este foarte dificil de menţionat cauza.

BabyStem te ajută să înțelegi tot ce trebuie să ştii despre malformaţiile congenitale.

 

Care sunt cauzele şi factorii de risc pentru malformaţiile congenitale?

Malformaţiile congenitale pot fi clasate în 2 tipuri de categorii, în funcție de gravitatea acestora:

1.ușoare, care se pot trata și remedia

2.severe, care pot pune viaţa bebeluşului în pericol.

Există două tipuri principale de defecte congenitale: structurale şi funcţionale/de dezvoltare.

Malformaţiile congenitale structurale care au legătură cu problemele ce apar în anumite părţi ale corpului, precum buza de iepure, defectele cardiace, membrele dezvoltate anormal. Se mai pot datora și din cauza defectelor de tub neural, cum ar fi probleme legate de dezvoltarea creierului şi a măduvei spinării.

Malformaţiile congenitale funcţionale se datorează, în mare parte, modului în care un sistem sau o anumită parte a corpului funcţionează.  Acest tip de probleme pot rezulta handicap de dezvoltare, cum ar fi:

  • probleme de concentrare, retard mintal, dificultăți de a dezvolta noi abilități, tulburări de comportament, probleme de vorbire, convulsii şi probleme de circulaţie sanguină. Problemele de dezvoltare congenitale ce afectează sistemul nervos pot duce la autism, sindromul Down, sindromul Prader-Willi şi sindromul X fragil ;
  • probleme ale funcției senzoriale, precum orbirea și alte probleme ce includ văzul,  cataracta, diferite gradeale funcției auditive, ducând chiar și până la pierderea completă a auzului;
  • tulburări de metabolism, cum ar fi fenilcetonuria, o boală ereditară caracterizată printr-o acumulare în organism a unui acid amânat, fenilalamina şi a derivaţilor săi, dar şi hipotiroidism;
  • tulburările degenerative sunt afecţiuni care ar putea să nu fie atât de sesizabile în primele zile de la naştere, dar care pot deveni deosebit de grave o dată cu trecerea timpului: sindromul Rett , distrofie musculară şi tulburări lizozomale.

Cum pot fi prevenite malformaţiile congenitale?

Conform studiilor, în cazul a peste 50% din totalul noilor născuți care suferă de malformaţii congenitale nu a fost descoperită o cauză exactă. În ciuda tuturor acestor lucruri, s-au întâlnit nenumărate cauze sau factori de risc care au putut fi ușor asociaţi cu malformaţiile congenitale. Printre acestea se numără:

  1. Infecţii – Infecţiile pe care mama le suferă pe parcursul celor nouă luni de sarcină, precum sifilisul şi rubeola, care prezintă cauze semnificative de malformaţii congenitale.
  2. Obișnuința alimentară a mamei –  Lipsa de iod, de acid folic, kilogramele în plus sau alte probleme care rezultă dintr-un regim alimentar necorespunzător, precum  diabetul zaharat, au mare legătură cu unele anomalii congenitale. Pentru a înțelege mai bine, insuficienţa acidului folic duce la riscul de a da naștere unui copil care suferă de defecte ale tubului neural.
  3. Factorii de mediu – Femeile expuse la pesticide în timpul primului trimestru de sarcină, dar și la radiaţii mari sau cele care fac exces de medicamente, droguri, alcool, tutun, anumite substanţe chimice, doze mari de vitamina A,  pot suferi de un risc crescut de a da naștere unor copii care vor suferi de malformaţii congenitale. Cele mai predispuse femei sunt cele care lucrează sau locuiesc în apropierea depozitelor de deşeuri, topitori sau mine.

malformații congenitaleLa ora actuală, defectele congenitale se numără printre  principalele cauze de deces în rândul sugarilor aflați în primul an de viaţă. Conform studiilor, malformaţiile congenitale afectează aproximativ 1 din 33 de sugari, anual, 270 000 de nou-născuţi ajungând la deces în primele 28 de zile de viaţă din aceste cauze.

Sănătatea copilului tău este pe primul loc. Asigură-i un viitor lipsit de griji prin recoltarea de celule stem. Baby Stem, partener în România al băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania aduce experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitează www.babystem.roNota pentru Malformaţiile Congenitale: Află toate detaliile despre malformaţii fetale: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile