Mamele surogat sunt femei care, contra unei sume de bani, acceptă să fie înseminate artificial pentru a putea purta copilul unui cuplu urmând ca, după naștere, să dea copilul cuplului respectiv, fără a mai avea nicio legătură cu el.

Utilizarea unei mame surogat la care cuplurile pot apela, este un subiect ce atrage păreri pozitive, deopotrivă cu cele negative.

Procesul juridic este, de asemenea, complex și dificil, deoarece variază de la stat la stat și nu dispune de încadrări juridice foarte clare. Femeile care au probleme cu infertilitatea sau alte probleme de natură ginecologică sunt acelea care apelează la varianta de mamă – surogat pentru a putea deveni, la rândul lor, mame.

Indiferent de etapele pe care un cuplu le urmează pentru a deveni părinți, grija pentru viitorul copil are un rol extrem de important. Recoltarea celulelor stem la naștere reprezintă garanția că aceștia vor putea duce o viață liniștită din punct de vedere medical.

Baby Stem oferă servicii de recoltare și prelucrare a celulelor stem, în asociere directă cu Seracell, banca de celule stem numărul 1 în Germania.

Datorită tehnologiei avansate, dar și a procedurile foarte clar stabilite, Baby Stem este alegerea ideală pentru viitorii părinți care aleg să recolteze celule stem la naștere.

Ce este mama – surogat?

În definiție, mama – surogat este femeia care este însămânțată cu lichidul seminal în mod artificial, ca să poată rămâne gravidă și să poată păstra sarcina timp de 9 luni, contra unei sume de bani.

Există două forme de surogat:

Surogatul tradițional, care presupune utilizarea oului mamei surogat, acțiune ce îi dă acesteia denumirea de mamă din punct de vedere genetic și surogatul gestațional, în care oul sau ovulul fecundat este prelevat de la mama destinatară.

Cine apelează la mamele surogat?

Există mai multe tipuri de femei care pot apela la o mamă surogat, dacă își doresc cu orice preț un copil. Sunt femei care au avut probleme medicale, precum histerectomie (îndepărtare a uterului), ceea ce face imposibilă prezența unei sarcini sau femei care au alte motive medicale ce le împiedică să rămână gravide sau să ducă la bun final o sarcină.

Mamele surogat sunt, de asemenea,  o variantă bună pentru cuplurile care își doresc un copil și nu respectă criteriile impuse de centrele de adopție. Procesul de adoptare a unui copil este unul, lung complex și de multe ori, este finalizat cu un răspuns negativ, astfel că ideea unei mame surogat este cea mai plauzibilă, în aceste cazuri.

Cum găsim o mamă surogat care să corespundă cerințelor?

Mamele surogat pot fi găsite prin intermediul mai multor metode. Pe primul loc se află prietenii sau familia. Uneori, dacă relațiile sunt suficient de bine stabilite, prietenele cuplului pot accepta să devină mame surogat. Costul ridicat al mamelor surogat, dar și încadrarea juridică, pot determina cuplurile să apeleze, în primă fază, la rude și prieteni.

Agențiile pentru mame surogat

Cele mai multe cupluri optează însă pentru agențiile speciale. Astfel, căutarea unei mame surogat se face într-un mediu organizat, agenția fiind practic puntea de legătură dintre cupluri și mamele care își oferă serviciile, pentru a purta copiii.

Chiar dacă o mamă surogat va purta copilul timp de 9 luni în pântec, părinții de drept sunt cei care iau deciziile importante vis – a – vis de sarcină: aceștia au dreptul, spre exemplu, să decidă dacă vor sau nu să îi fie recoltate noului născut celule stem, din cordonul ombilical. Baby Stem are în spate o experiență de 12 ani în domeniul recoltării celulelor stem, fapt ce îi clasează pe primul loc, datorită profesionalismului, transparenței totale, dar și a dedicării complete a echipei medicale.

„Portretul” unei mame surogat ideale

  • Are cel puțin 21 de ani
  • A dat deja naștere unui copil sănătos, fără probleme de natură medicală,
  • A trecut de testul unui screening psihologic, fapt ce atestă că va putea renunța la copilul pe care l-a purtat în pântec fără probleme după naștere,
  • Semnează un contract cu clauze clare și transparente în care își asumă responsabilitățile și rolul său din timpul celor 9 luni de sarcină

Aspecte juridice importante legate de mamele surogat

Drepturile părintești nu sunt însă „oferite” unei femei care devine mamă surogat. Aceasta are rolul clar de a purta fătul în cele 9 luni în pântec și atât.  În prezent, apar încă modificări ale legii privind mamele surogat, acestea fiind diferite de la stat la stat. Astfel, cuplurile care aleg să apeleze la mame surogat ar trebui să se consulte cu un avocat care să monitorizeze întreaga înțelegere, încă din primele clipe. Acestuia îi revine obligația să citească și să aducă completări contractului pe care un cuplu urmează să îl semneze, de exemplu, cu o agenție care plasează mame surogat, dar și să monitorizeze finalizarea procedurii – plasarea copilului de către mama surogat în familia de drept, fără incidente neplăcute.

Grija pentru cei mici începe odată cu aducere lor pe lume și nu se sfârșește nicidecum.

Transplantul de celule stem este garanția că cei mici se vor putea bucura de o viață liniștită, fără probleme medicale. Baby Stem este partener Seracell în România, banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al recoltării și al eliberării lunare.

Datorită laboratoarelor performante, dar și a camerelor sterile special dotate de recoltare, Seracell este una dintre puținele bănci de celule stem care a obținut două dintre cele mai importante acreditări, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE.

Baby Stem aduce în România calitatea serviciilor germane, în ceea ce privește recoltarea și procesarea de celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitați Babystem.ro.Voteaza Mamele surogat – alternativă pentru cuplurile care nu pot avea copii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile