Metodele bebelușilor de a comunica cu părinții lor

Primele zile, săptămâni, poate chiar luni, sunt pline de lucruri noi pentru proaspeții părinți, astfel că aceștia trebuie să găsească echilibrul și să învețe să-i înțeleagă pe bebeluși, pentru a le asigura acestora tot confortul necesar.

Pregătirea în cele nouă luni de sarcină nu este nici pe departe de ajuns pentru viitoarea mămică, întrucât a aduce bebelușul acasă, presupune mult mai multe lucruri decât niște cărți bine memorate și însușite.

  Cum comunică bebelușii?

Singura cale de comunicare a bebelușilor este reprezentată de plânsetele pe care aceștia le scot. Sec, încet, mârâit, cu toată forța, oftat sau chicotit, acestea sunt metodele prin care cei mici își exprimă, în primele luni de viață, fericirea, durerea, mirarea sau neputința.

Din punct de vedere medical, plânsul este foarte important pentru bebeluși, deoarece îi ajută să învețe să își controleze aerul care iese și care pătrunde în plămâni, la fel și corzile vocale.

 Acomodarea părinților cu sunetele bebelușilor

Perioada de acomodare de după experiența nașterii este, atât pentru proaspăta mămică, cât și pentru bebeluș un adevărat test. Dacă în primele zile mămica va tresări la fiecare scâncet, după ce va ajunge să-și cunoască bebelușul, nu se va mai panica la fiecare tresărire a acestuia, la fiecare plânset sau la fiecare moment în care acesta visează.

În perioada de acomodare, ca și în perioada sarcinii, deciziile pe care părinții le iau pentru cei mici, au o importanță extrem de mare.

Recoltarea de celule stem la naștere asigură celui mic o viață lipsită de incidente medicale grave și lasă părinții să se bucure de clipele minunate pe care le experimentează. Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de recoltare și depozitare a celulelor stem, de cea mai înaltă calitate.

Cum se clasifică plânsetele bebelușilor?

 1. Mârâitul

Da, bebelușii chiar mârâie. Înainte de a învăța să comunice prin limbaj verbal, bebelușii „găsesc” tot felul de metode prin care atrag atenția părinților.

În primele lor luni de viață, plânsul, la fel ca și sunetele ce seamănă izbitor de mult cu mârâitul, sunt, pentru cei mici, un reflex. Pe măsură ce se dezvoltă, aceștia vor apela la această metodă de a scoate sunete voit, pentru a semnala diverse aspecte (trebuie schimbați, nu le e foame, etc).

 2. Mormăielile

Mormăielile bebelușilor pot exprima nemulțumirea acestora, vis-a-vis de diferite aspecte sau, pur și simplu, pot exprima faptul că cei mici s-au plictisit.. Astfel că, atunci când cei mici încep să mormăie, n-ar fi o idee rea să le fie distrasă atenția cu jucăria preferată, spre exemplu, pentru a nu începe să plângă, de-a dreptul.

3. Chicotelile

Bebelușii sunt pur și simplu adorabili când chicotesc, devenind de-a dreptul superbi atunci când învață să râdă. Astfel, la vârsta de aproximativ patru luni, cei mici vor începe să chicotească în urma unor stimuli externi, gâdilatul, „spectacolul” oferit de părinți, etc.

4. Oftat

Și bebelușii oftează… și nu pentru că ar avea probleme existențiale. La bebeluși, oftatul apare chiar încă din primele săptămâni de viață și este o manifestare care le creează plăcere maximă. De cele mai multe ori, contrar semnificației oftatului la adulți, oftatul la bebeluși desemnează completa mulțumire a acestora.

 5. Țipetele ascuțite

Țipetele ascuțite arată faptul că bebelușii sunt pur și simplu, în culmea plăcerii. Ei scot asemenea sunete atunci când primesc multă atenție. Țipetele ascuțite reprezintă o formă de comunicare care transmite că ceea ce se întâmplă în acel moment, este în mod clar pe placul celor mici.

Grija pentru bebeluși este întotdeauna principala preocupare a părinților, pentru ca micuților să nu le lipsească nimic. Un simplu mormăit sau un plânset în toată regula îi va determina pe părinți să ia atitudine și să le facă pe plac, pentru ca cei mici să fie fericiți.

Fericirea poate însă să dureze o viață întreagă. Baby Stem este partener Seracell în România și oferă părinților „uneltele” necesare, pentru ca ei să se bucure de o viață lipsită de griji.

Seracell este banca numărul 1 din punct de vedere al recoltării lunare și al eliberării totale și susține de 10 ani tratamentele de leucemie și a diverselor tipuri de camere, prin fabricarea de produse și transplant de celule stem. Baby Stem Seracell este singura bancă de celule stem cu experiență cu ambele celule, din măduva osoasă și cordon ombilical. Celulele stem ajung în laboratoarele Seracell, sunt procesate și odată obținută proba, aceasta va fi stocată în vapori de azot (nitrogen) lichid, pentru a elimina posibilitatea infestării probei. Laboratoarele Seracell sunt prevăzute cu rezervare special realizate pentru criogenizare și criostocare a probelor în vapori de azot lichid. Astfel, criogenizarea este automată, procesul fiind astfel monitorizat, protejându-se viabilitatea celulară a probelor. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.